Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2018. 07. 02.

A Tigris Alakulatok újabb településeket szabadítottak fel Dél-Szíriában (videó)

2018. 07. 02.

A Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei, a különleges rendeltetésű Tigris Alakulatok és szövetségeseik folytatták a sikeres hadműveletüket a Hajat Tahrir Al-Sham (egykori Al-Nuszra Front) vahhabita terrorista koalíció és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevet viselő többi militáns csoport ellen Daraa tartományban. A szíriai kormányerők felszabadították Al-Hirak várost, Rakham, Al-Szurah és Alma falvakat, valamint az 49. légvédelmi dandár egykori bázisát és néhány közeli pontot.

Ezenkívül a kormánycsapatok felszabadították Szad Ibta, Tell Hamad falut és a 271. dandár (Liwa #271) laktanyáját északra Daraa városától.

Egy humanitárius folyosó is létesült, amely elehetővé teszi, hogy a polgári lakosság távozzon a harctérről Dael településen.

Minden jel arra utal, hogy a Szíriai Arab Hadsereg teljes erővel folytatja a hadműveletet Dél-Szíriában.

 

Június 28-án a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek visszaverték az ISIS terroristák kormányerők állásai elleni támadását délnyugatra Al-Bukamaltól. A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága szerint sok ISIS terrorista meghalt és egy gépjárművük megsemmisült az összecsapásokban.

Június 27-én a Szíriai Fegyveres Erők bejelentették, hogy 5200 négyzetkilométeres területen számolták fel az ISIS terrorszervezet sejtjeit a Deir Ezzor tartományi sivatagban. Habár a teljes határszakasz biztosítása további erőfeszítéseket fog igényelni.

13 katonai repülőgépet, 14 helikoptert és 1140 főnyi katonai személyi állományt vontak ki Szíriából az elmúlt néhány napon, mondta Vlagyimir Putyin elnök a orosz katonai akadémiák régi végzőseinek szervezett fogadáson június 2-án, hozzátéve, hogy a Szíriában települő orosz csapatok fokozatos létszám csökkentése 2017. decemberében kezdődött.

Putyin elnök bejelentése azt követően történt meg, hogy néhány orosz KA-52 harci helikoptert és személyzetüket kivonták Szíriából.

Habár néhány repülőeszköz kivonása nem annak a jele, hogy Oroszország abba hagyná a Szíriai Fegyveres Erők további légi és szárazföldi tűztámogatását. Ahogy korábban is történt, valószínűleg a konfliktusban történő orosz részvétel diplomácia lépéseit egészítik ki ezzel.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑