Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 02. 06.

A törökök és az ISIL

2015. 02. 06.

Az élve elégetett jordániai pilóta az utolsó perceiben talán azon a nagy titkon is gondolkozott, hogy mi lehet vajon annak az oka, hogy az ISIL terrorszervezet a foglyait mind meggyilkolja, miután terroristái felvetették a foglyokkal a narancssárga rabruhát.. mind a szíriait, a libanonit, az amerikait, az angolt, a japánt, a franciát, a jordánt, meg bármelyik arab foglyot.. kivéve a törököt. csak a törökök voltak azok akiket az ISIL elrabolt és nem bántalmazott, szinte vendégül látott, anélkül hogy felvetetné velük a narancssárga színű börtönruhát, vagy egyetlen egy megalázó fotót készítene róluk mint mindenki másról.. majd napok után szép borotváltan, kivasalt tiszta ruhákban, fényes cipőkben, egyetlen egy karc nélkül haza is kísérte őket Erdogan házában?! Ötven török diplomatát rabolt el az ISIL még az iraki Moszul városban az ott lévő török konzulátusból, majd mindet haza engedte, pedig lehettek volna belőle  világra szóló cirkusz, vagy  egy új véget érni nem akaró török szappanopera!

Miért Törökország az egyetlen  ország amelyhez az ISIL nem közelít? Egyetlen egy török sírt vagy mecsetet sem rombolt le Irakban! Miközben továbbra is a török  és a többi Szíria ellenes arab médiumok azt állítják hogy az ISIL-t a szíriai titkosszolgálat irányítja, hogy elhitessék népeikkel azt, hogy mind kettő ellen kell harcolni, de a fő gonosz az Assad elnök!

Miért nem folyt egyetlen egy török vércsepp sem az ISIL kései által, annak ellenére hogy a szó szoros értelmében az ISIL gyilkológépezetei a török határon is tevékenykednek? Miért van az hogy ahányszor közeledne az ISIL kése Törökország nyakához, lecsúszik róla mint Ábrahám kése Ismail fiának a nyakáról mielőtt Isten megkímélné őt e áldozat meghozatalától  és inkább beérte egy kos feláldozásával ? Isten talán arab “kosok” feláldozásával kíméli meg Törökországot? Miért ragaszkodik Al-Bagdadi a nagy Iszlám Állam kalifája, hogy a muszlimokat államokká ossza, megfeledkezve a két legfontosabb muszlim területről: Palesztináról és Törökországról!? Bagdadi talán ennyire gyenge lenne földrajzból, vagy mi vagyunk ennyire buták és nem értjük a földrajzot?!

Orientalista.hu – Naram Sarjoon

Megosztom:

,
Back to Top ↑