Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2015. 10. 27.

A választások közeledtével egyre több terroristák fognak el a török hatóságok

2015. 10. 27.

Legkevesebb harminc embert vett őrizetbe a török rendőrség, akik a hatóságok feltételezése szerint az Iszlám Állam nevű dzsihádista szervezethet, tartoznak.

A rajtaütéskor tűzharc alakult ki, amiben többen meghaltak. Az akciót az ország középső részéb található Konya városában hajtották végre, ami a szélsőséges sejtek fellegvárának számít. Egy másik akciót Isztambulban hajtottak végre.

 A rajtaütéskor kitört tűzharcban többen meghaltak. Az akciót az ország középső részén található a szélsőségesek egyik fellegvárának tartott Konya városában és Isztambulnál hajtották végre.

Tegnap az ország délkeleti részén Diyarbakirban hasonló rajtaütés volt. A rendőrség egy házba hatolt be, amiben feltételezhetően dzsihadista sejt rejtőzött. Az akció során hét terrorista és két rendőr vesztette életét.

A török rendőrség a hónap elején történt ankarai robbantások után megsokszorozta a terrorsejtek elleni akciók számát.

Október 10.-én Ankarában a szakszervezetek é kurdbarát civil egyesületet által szervezetet békepárti tüntetésen két öngyilkos merényletett követtek el. Az áldozatok száma meghaladta a százat.

A török államfő szerint több szervezet összehangolt támadása volt. Erdogan zt állította, hogy a kurdok a szír titkosszolgálat és az iszlám Állam egyaránt benne volt a merénylet elkövetésében.

A nyári választások után is történt hasonló öngyilkos merénylet. Júliusban, elkövetett suruci merénylet mögött is dzsihadistákat feltételez a török hatóság. A közvélemény egy része illetve a kurdok viszont a török kormányt teszi felelőssé a merényletek elkövetésében.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑