Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 03. 19.

A válni akaró muszlim nők jogait akarja megvédeni a keresztény ügyvédnő

2019. 03. 19.

Az iszlám jog szerint működő Gázai-övezetben a keresztény ügyvédnő muszlim válóperes ügyeket vállal – írta a palesztin alwatanvoice.com.

Egyedülálló esett történt a Gázai-övezet igazságszolgáltatásának világában: Dr. Hana Tarazi megtörte a palesztin bíróságoknál uralkodó tendenciát, amelyben a polgári peres ügyekkel foglalkozó ügyvédek mind férfiak.

Az iszlamista Hamasz párt által felügyelt palesztin területen az iszlám jog, vagyis a Sharía alapján döntenek a polgári perekben, gyakran kihasználva nők hátrányos helyzetét és a férfinak kedvező ítéletet hoznak a válással, vagy az örökséggel kapcsolatos ügyekben – ismertette az elwatannews.com.

A közel-keleti keresztényekkel foglalkozó linga.org szerint Hana Tarazi négy éven át tanulta az iszlám jogot a gázai Al-Azhar Egyetemen. A friss diplomás ügyvédnő szerint teljesen természetes, hogy a XXI. században a muszlim többségű társadalomban is vannak nők, akik jogi tanulmányokat végeznek.

Tarazinak, mielőtt kiváltotta volna az ügyvédi engedélyét a hatóságoknál, az iszlám jogból külön vizsgát kellett tennie, amit kiválóan teljesített.

A cikk folytatása ITT olvasható.

S4C.news – Kassab Adonis

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑