Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 10. 07.

A világ legszegényebb elnökénél vendégeskedik száz szíriai árva

2014. 10. 07.

Az uruguayi bevándorlási hivatal szerint José Mujica az ország elnöke száz szíriai árvát fogad a saját házában, akik kénytelenek voltak elmenekülni a környező országokban létrehozott menekült táborok egyikébe. A BBC szerint a szír árvákat elkísérhetik a legközelebbi felnőtt hozzátartozóik is.

Mujica a világ legszegényebb elnöke, havi jövedelme 12 500 dollár aminek csak a 10%-t veszi fel, a többit különböző jótékonyságra költi. Az elnök szerint ennyi pénz neki bőven elég ahhoz, hogy tisztességesen megéljen, hazájában sok ember ennél sokkal kevesebbet keres.

Mujica egy szerény vidéki házban él mert 2010-es megválasztása után nem volt hajlandó beköltözni az elnöki palotába, inkább hajléktalan fiatalokat helyezett el a palota lakosztályaiba.
Mujica felesége kihangsúlyozta, hogy férje kezdeményezésének célja hogy felhívja a világ figyelmét a Közel-keleti országban dúló súlyos humanitárius katasztrófára.

A világ legnagyobb hatalma az Egyesült Államok 2013-ban mindössze 31 szíriai menekültet fogadott be és 135 000 menekültnek a kérvényét utasította el.

orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑