Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 11. 18.

A WhatsApp törölte több száz palesztin újságíró fiókját

2019. 11. 18.

A WhatsApp tegnap törölte több száz palesztin újságíró és aktivista fiókját, akik híreket közvetítettek a Gáza elleni izraeli agresszióról. Mindez 24 órával a két napos izraeli offenzíva után történt, melynek 34 halálos áldozata és 111 sérültje van.

A Safa hírügynökség számolt be arról, hogy azok a palesztin újságírók és tudósítók, akik közvetítettek a gázai eseményekről, nem tudják használni a WhatsApp fiókjukat, ugyanis törölték, vagy blokkolták azt. A Palesztin Újságírók Szövetsége szerint a WhatsApp segít Izraelnek eltussolni azokat a háborús bűntetteket, melyeket a Gáza övezetben követtek el. Így a világ nem értesülne arról, hogy az izraeli hadsereg civil célpontokat bombázott és civileket gyilkolt.

A palesztin újságírók szerint a WhatsApp mellett a Facebook és a Twitter is részt vesz az izraeli bűnök eltussolásában, ugyanis a közösségi oldalak is törölték több száz palesztin újságíró és híroldal fiókját, melyek több ezer, vagy millió követő el rendelkeztek.

Az ilyen háborús bűncselekményeknél az a már jól bevált szokás, hogy Izrael, mely a hazug nyugati média szerint ,,a Közel-Kelet egyetlen demokráciája,, nyomást gyakorol a közösségi oldalakra a palesztin fiókok blokkolása miatt. Bizonyos oldalaknál ez nem igényel nagy erőfeszítést, hisz a közösségi oldalak többségének Izrael közeli tulajdonosa van. A többi oldalnál pedig zsarolással és megfélemlítéssel érik ezt el.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Monitor), Fotó: Anadolu Agency

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑