Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 11. 19.

Al-Bukamalban közeleg a végelszámolás (képek, videó)

2017. 11. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei kezében a város nagyobbik része.

Szombaton a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah elfoglalta Al-Bukamal határváros nagyobbik részét, közölte a Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata.

A médiafelület hozzátette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei jelenleg egy biztonsági műveletet hajtanak végre, hogy megtisztítsák a város még ellenséges megszállás alatt lévő részeit.

Az ISIS terrorista entitás „Amak” nevű propaganda csatornája szombaton nem közölt híreket Al-Bukamalból. Ez azt jelentheti, hogy az egész város (vagy legalább is nagyobbik része) a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah ellenőrzése alá került.

.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek gyors előretörése arra utal, hogy az ISIS megmaradt militánsai vissza tudtak vonulni Al-Bukamalból, valószínűleg az Eufráteszen át. Az ISIS fegyveresei valószínűleg a Ninive sivatag felé tartanak, amely Irakban, Moszul várostól nyugatra fekszik és még az entitás uralma alatt áll.

Al-Bukamal számított az ISIS terrorszervezet utolsó központjának Szíriában. Az egyik legfontosabb stratégiai pont az Eufrátesz-folyó völgyében, a szíriai-iraki határon. Mostanára az ISIS terrorszervezet csak néhány falut ural az Eufrátesz keleti partján, északra Al-Bukamaltól és egy üres sivatagos területet Homsz tartomány keleti részén.

A  Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei a felvételkészítés időpontjában elérték a körforgalmat, a víztornyot és a villamos műveket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑