Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 06. 11.

Al-Jarmuk: A Palesztin Ellenállás Erői kiszorították az ISIS terroristákat a menekülttáborból

2015. 06. 11.

Hétfőn reggel az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet megrohamozta a Fatah Al-Intifada és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság (PFPL-GC) védelmi állásait az Al-Jarmuk menekült tábor központi szektorában, ahol megpróbált beszivárogni az ipari negyedbe Damaszkusztól délre.

palestine

Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság (PFPL-GC) logója

A központi szektor elleni kezdeti támadásuk után az Al-Jarmuk menekült táborban, az ISIS terroristák szembekerültek a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság (PFPL-GC) és a Fatah Al-Intifada palesztin ellenálló szervezetek nagy létszámú közös kontingensének harcosaival, akik a megtámadott bajtársaik segítségére siettek a Daghul utcában, ennek eredményeként a vahabita terroristák visszavonulásra kényszerültek ebből a körzetből az Uthman Mecset közelében.

A Palesztin Ellenállás Erői nem álltak meg ott. pillanatokkal az ISIS terrorszervezet központi szektorból történő visszaverése után az Al-Jarmuk menekült táborban, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFPL-GC) és a Fatah Al-Intifada támadásba lendült az Abu Tarbah és a Palesztina utcákban, megölve 12 vahabita fegyverest a megszálló terrorszervezetből, miután robbanóanyagot is foglaltak le, amiből házilagos készítésű robbanó szerkezeteket (IED) szoktak előállítani terroristák.

Az ISIS terroristák balszerencséjükre képtelenek voltak a Palesztin Ellenállás Erőit feltartóztatni, amikor a palesztin bajtársaink átvették az Al-Tarbush Mecset és több pont ellenőrzését a terrorista csoport visszavonulásának irányába, délre a 30. utca mentén Hadzsar Al-Aszwad ( “Fekete Kő”) város közelében.

Az ISIS terrorszervezet eredetileg egy sikeres offenzívát hajtott végre az Al-Jarmuk menekült tábor ellen március hónapban; azonban a Palesztin Felszabadítási Hadsereg (PLA), a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság (PFPL-GC) és a Fatah Al-Intifada palesztin ellenálló szervezetek és a Hamasz közeli Aknef Bejt Al-Makdisz milícia tagjai közösen csapást mértek az ISIS-re; az ISIS arra kényszerült, hogy visszahúzódjon a kerület déli szektorába és csak ez a déli körzet maradt az ellenőrzésük alatt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑