Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 04. 08.

Alacsony hatékonyság-erdeménytelen volt az amerikai agresszió (videó)

2017. 04. 08.

Csak 23 Tomahawk robotrepülőgép érte el a szíriai repülőteret, –  közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a szíriai repülőtér elleni irányított csapás nem volt hatékony, az 59 Tomahawk robotrepülőgépből csak 23 ért célba. A többi 36 eszköz becsapódási helye jelenleg nem ismert, tette hozza minisztérium.

A szíriai Homsz tartományban fekvő Shairat repülőtér elleni támadásban megsemmisült egy raktár, egy kiképzési létesítmény, egy kantin, hat MIG-23-as repülőgép, amelyek javítóhangárokban álltak és egy lokátorállomás.

A kifutópálya, a gurulóutak és az állóhelyeken parkoló szíriai vadászbombázók sértetlenek maradtak, közölte nyilatkozatában az Orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője. A minisztérium a légi támadás harci hatékonyságát “eléggé gyengének” minősítette.

Shayrat air base. #syria #tamahawk #shayrat #frontline #homs

Александр Пушин, Москва. (@alex_pushin) által megosztott bejegyzés,

Уцелевшее б/к и ангары. #tamahawk #frontline #shayrat #homs #syria

Александр Пушин, Москва. (@alex_pushin) által megosztott bejegyzés,

“2017. április 7-én moszkvai idő szerint 03:42 és 03:56 óra között, az USA Haditengerészetének két Arleigh Burke-osztályú rombolója (a USS Porter és a USS Ross), 59 darab Tomahawk robotrepülőgépet indított a Szíriai Arab Köztársaság területén lévő Homsz tartományi Al-Shairat Katonai Repülőtér ellen, a Kréta szigetének térségéből a Földközi-tengeren.”

Аэродром #Шайрат. Результаты ракетного удара #США. Работаем на месте. #Russia24 #Россия24 #syria #usa

Евгений Поддубный (@evgeny.poddubny) által megosztott bejegyzés,

“A forrásaink szerint csak 23 csapásmérő eszköz érte el a szíriai légi bázist” – mondta Igor Konashenkov vezérőrnagy, az Orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője, hozzátéve, hogy a maradék 36 darab manőverező robotrepülőgép becsapódási helye ismeretlen maradt. A minisztérium ezenkívül az amerikai agressziót a Moszkva és Washington által 2015-ben aláírt, légi incidensek megelőzésére vonatkozó egyetértési memorandum “súlyos megsértéseként” ítélte meg.

A támadás igazolására előadott összes kijelentés csak “alaptalan állítás”, folytatta a minisztériumi beszámoló.

“Oroszország korábban azt nyilatkozta, hogy a Szíriai Fegyveres Erők nem használtak vegyi fegyvereket. Várjuk az Egyesült Államok vezetőinek magyarázatát a vitatott – ahogy ők állítják – bizonyítékokról, hogy a Szíriai Arab Hadsereg lett volna, amely vegyi fegyvereket telepített Khan Shejkhun városba.”

A minisztérium rámutatott, hogy a csapások után az “Iszlám Állam” és a Hajat Tahrir Al-Sham (egykori Al-Nuszra) terrorszervezetek nagy támadásba kezdtek a Szíriai Arab Hadsereg ellen.

“Nagyon reméljük, hogy ez az offenzíva semmilyen módon nincs koordinálva az USA-val.” – jelentette ki a minisztérium.

“Több intézkedést áll szándékunkban megvalósítani, hogy a közeli jövőben erősítsük és fejlesszük a Szíriai Légvédelem rendszereit annak érdekében, hogy megvédjük a Szíria infratruktúrájának létfontosságú részeit.”

– mondta Konashenkov tábornok.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑