Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2016. 02. 22.

Alaeddin Boroujerdi: Törökország cionista-barát politikája visszafelé fog elsülni

2016. 02. 22.

Egy nyugalmazott iráni törvényhozó szerint Törökország a tűzzel játszik a közel-keleti régióban, és figyelmeztet arra, hogy a cionisták további támogatásának politikája rosszul sülhet el Törökország számára.

„Törökország egy muszlim ország, valamint a szomszédunk, és mi egy fenntartható, biztonságos Törökországban vagyunk érdekeltek, mivel ezzel járna jól Ankara és a szomszédai is.” – nyilatkozta Alaeddin Boroujerdi, az Iráni Parlament Nemzetbiztonsági és Külpolitikai Tanácsának elnöke.

Hozzátette, hogy szerinte Törökország egy olyan politikát követ, melynek során a tűzzel játszik, mikor támogatja és felfegyverzi a különféle terroristacsoportokat.

Az iráni törvényhozó kifejtette, hogy a cionista-barát politika folytatása mindig az ország biztonságának romlását jelenti, valamint a terrorizmus erősödést.

Boroujerdi azt a múlt heti eseményt kommentálta, mely során Ankarában egy öngyilkos terrorista felrobbantotta autóját egy katonai konvoj mellett, melyek egy piros lámpánál várakoztak az Inonu körúton. A terrorcselekményben 28 ember meghalt és legalább 81 megsérült. A halottak közül 27 a hadsereg alkalmazásban állt, a huszonnyocadik pedig egy újságíró volt, Gulsen Yildiz.

A pénteki nap folyamán a Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK), mely közel áll a Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) magára vállalta a felelősséget, és kifejtette, hogy ez válaszlépés volt Recep Tayyip Erdogan török elnök kurdokkal szembeni politikára. A TAK bejelentette azt is, hogy további támadásokat is el fognak követni.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑