Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 12. 08.

Aleppo: a Nemzetvédelmi Milícia és a Hezbollah önkéntesei visszafoglalták az Al-Zahra-ban és Nubl-ben lévő ipari üzemeket

2014. 12. 08.

A Nemzetvédelmi Milícia (NDF) a Hezbollah önkénteseinek hathatós segítségével heves összecsapások után visszafoglalta a még az Al-Nuszra Front harcosainak kezében megmaradt ipari üzemeket Al-Zahra és Nubl ostromlott falvaiban az elmúlt egy hétben.

A siker annak a következménye, hogy az Al-Nuszra martalócai leállították támadásukat dél felől. Most arra törekednek, hogy áttörjék a falvak védelmi vonalát az Aleppo-t Azaz-al összekötő úton. Az Al-Nuszra közelben beásott fegyveresei elmulasztották biztosítani a körzetet a kormányzat ellenőrizte gyárak irányába, ez hiba volt.

Intenzív tűzharc bontakozott ki a Dzsabhat al-Iszlamija (Iszlám Front) terrorszervezet fegyveresei és a Szíriai Arab Hadsereg között északra a Handarat tábortól Aleppo tartományban. Az összecsapásban az Iszlám Front 13 fegyverese jutott a pokolra, a Hadsereg 6 katonája hősi halált halt mielőtt a harc befejeződött az elmúlt héten pénteken délután.

A Harakat Ahrar Al-Sham (“Mozgalom Levante Felszabadítására”) nevű terrorszervezet megtámadta a Szíriai Arab Hadsereg helyőrségét az Al-Manashir körforgalom közelében, Al-Burejdzs faluban, gyors beszivárgásukat eredményezve a körzetbe. A Szíriai Arab Hadsereg képes volt újra rendezni erőit a beszivárgás után és sikeresen kiszorították a vahabita terroristákat az Aleppo Gyalogsági Akadémia irányába. Az összecsapás során a Hadsereg katonái megölték az Ahrar Al-Sham terrorszervezet harctéri parancsnokát, Abu Ali Fahd-ot, mielőtt az elmenekülhetett volna Al-Manashirból.

Szíriai Arab Hadsereg

orientalista.hu 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑