Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2016. 08. 08.

Összefoglaló jelentés az Aleppoért vívott harcokról (térképek, képek, videó)

2016. 08. 08.

Kemény csata zajlik a Szíriai Arab Hadsereg és terrorista csoportok között Aleppo délnyugati részén.

“Aleppo város délnyugati területe a szíriai kormánycsapatok és a Dzsaish Al-Fatah terroristái közötti intenzív összecsapások helyszíne”, közölték katonai források, hozzátéve, hogy “a kormányerők kerülnek fölénybe a harctéren a vahhabita fegyveresek ellen”.

“A szíriai kormányerők Al-Ramuszehben és a katonai akadémiák területén vívott védelmi harcar offenzívára változott.” – jelentették ki a források.

“A hadsereg Különleges Műveleti Erői (a Tigris Alakulatok), Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy parancsnoksága alatt, terroristákat vadásztak le a katonai akadémia közelében.” – tették hozzá.

aleppo syria army 352352

A hadsereg Tigris Alakulatai beléptek a Repülőműszaki Főiskola objektumába. A Dzsaish Al-Fatah terroristáinak egy bombákkal megrakott járművét robbantották fel a Tigris Alakulatok a Taszlih Akadémián.” – mondták el a források

“Szíriai katonák ezenkívül tisztogató műveleteket indítottak a Tüzérségi Akadémia területén,” közölték a források.

Ezzel összefüggő események során szombaton, a szíriai katonák és a Nemzetvédelmi Erők elhárították a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet ötödik napja tartó támadásait, amelyek a kormányerők erősségei ellen irányultak Aleppo déli részén

“A Dzsaish Al-Fatah, 22 terrorista frakció szövetsége, legalább 400 fős veszetséget szenvedett és még több sebesültet vesztett, valamint visszahúzódott harctereken Aleppo déli és délnyugati részén az elmúlt öt nap során.” jelentette ki a hadsereg és a Hezbollah több alegységparancsnoka.

aleppo

Helyi források elmondták, hogy a Dzsaish Al-Fatah terrorista offenzívájának úgynevezett ötödik fázisa, a kormányerők állásainak áttörésére és a vahhabiták uralma alatt lévő kelet-aleppoi kerületek körüli blokád megszűntetésére nem sikerült.

“Az Al-Turkesztani (Dzsaish Al-Turkmen) terrorista csoport nagyon sok külföldi tagja, akik a Dzsaish Al-Fatah támadásainak élén voltak a frontvonalban, haltak meg az elmúlt öt nap során.” – tették hozzá az alegységparancsnokok.

A Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége folymatosan lövi a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség állásait Dél-Aleppoban

A Szíriai Arab Hadsereg tüzéregységei tüzet nyitottak a Dzsaish Al-Fatah szövetség átmeneti erődítéseire Aleppo déli és délnyugati területén, megakadályozva, hogy a vahhabita terroristák újabb lőszerszállítmányokhoz és személyi utánpótláshoz jussnak, jelentették katonai források.

aleppo r3r23

“A Dzsaish Al-Fatah előrenyomulása az Al-Ramuszeh kerületben nem jelentős és a sebezhető állásaik jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségének zárótüze alatt vannak.” – közölték a források.

aleppo maps 33

“Terroristák egy kontingensét, amely át tudott törni a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők elsődleges védelmi vonalán, a kormányerők most bekerítették és nincs kiútjuk, hogy visszavonuljanak korábbi állásaikba a hadsereg tüzérségi csapásai alatt.” – tették hozzá a források.

Szombaton történt eseményekkel összefüggésben szíriai katonák és a Nemzetvédelmi Erők már ötödik napja elhárították a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet fegyvereseinek a kormányerők állásai elleni támadásait Aleppo déli területén.

A Dzsaish Al-Fatah fegyveresei visszavonultak két kulcsfontosságú helyszín részeiből Délnyugat-Aleppoban

Szíriai katonák és nemzetvédelmiek folytatták a Dzsaish Al-Fatah terroristáinak kiűzését az első védelmi vonalaikból Al-Moszhrefeh faluban és az 1070. számú lakónegyed déli részén, súlyos veszteségeket okozva a megszálló fegyvereseknek.

aleppo syria army dgwrg

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai, nemzetvédelmiek Nubl és Al-Zahra településekről és a libanoni Hezbollah katonái kemény harcokat vívnak a Dzsaish Al-Fatah koalíció ellen, amely 22 terrorista csoport szövetsége, az Al-Taszlih Akadémia területén és több állásból kiűzték a vahhabita fegyvereseket.

A kormányerők támadásai olyan erejűek voltak, hogy visszavonulásra kényszerítették a vahhabita terroristákat Al-Moszhrefeh részeiből és az 1070. számú lakónegyedből.

Katonai források kiemelték a Szíriai Légierő, a tüzérség és a rakétás egységek nélkülözhetetlen szerepét a kormánycsapatok terrorista csoportok elleni műveleteiben az aleppoi harctereken.

aleppo térkép dds

Szombaton orosz vadászbombázók 120 harci bevetést teljesítettek a terrorista szervezetek gyülekezési körletei ellen Dél és Délnyugat-Aleppoban, súlyos veszteségeket okozva a vahhabita fegyvereseknek.

Orosz katonai repülőgépek a terroristák védelmi állásait bombázták az 1070. számú lakótelepen, Khan Tumanban, Khan El-Asszalban, Al-Zorbahban, Abd Rabehben és Maartaban, súlyos személyi veszteségeket okozva a terroristáknak, valamint megsemmisítve harckocsijaikat, páncélozott járműveiket, fegyver és lőszerszállító tehergépkocsijaikat.

Eközben a Fateh Al-Sham (az Al-Kaidához tartozó terrorszervezet, korábban Al-Nuszra Front néven volt ismert) egy hosszú menetoszlopát bombázták orosz katonai repülőgépek Délnyugat-Aleppoban.

A Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség súlyos veszteségeket szenvedett a szíriai kormányerők tisztogató hadműveletében Aleppo város délnyugati részén

A Szíriai Arab Hadsereg csapatai és a Hezbollah harcosai súlyos veszteségeket okoztak a Dzsaish Al-Fatah terroristáinak egy összehangolt tisztogató célú hadműveletben a katonai akadémiák területén és kiszorították őket a katonai létesítmények nagyobbik részéből, közölték katonai források.

“A Repülőműszaki Főiskola teljes területét, a Tüzérségi Akadémia területének 70 százalékát és a Taszlih Akadémia területének 30 százalékát tisztították meg a szíriai kormányerők a Dzsaish Al-Fatah fegyvereseitől.” – közölték katonai források.

“Egy időben a katonai akadémiák területén végrehajtott tisztogató művelettel, nagy létszámú kormányerők visszaverték a Dzsaish Al-Fatah offenzíváját, amelynek célja volt, hogy visszatérjenek a katonai övezetbe, azonban kudarcot vallottak és sok tucat fegyveresüket holtan vagy megsebesülten hagyták hátra.” – tették hozzá a források.

“A hadsereg ezenkívül elhárította a Dzsaish Al-Fatah terrorszervezet támadásait Um Al-Karaainban, Al-Moszhrefeh keleti részén.” – mondták el a források.

syria army aleppo 9881194

Szintén szombaton orosz vadászbombázók 120 légi támadást hajtottak végre a terrorista csoportok gyülekezési körletei ellen Dél és Délnyugat-Aleppoban, súlyos veszteségeket okozva a fegyvereseknek.

Orosz katonai repülőgépek bombázták a terroristák védelmi vonalait az 1070. számú lakótelepen, Khan Tumanban, Khan El-Asszalban, Al-Zorbahban, Abd Rabehben és Maartaban, súlyos személyi veszteségeket okozva a vahhabita terroristáknak, valamint megsemmisítve harckocsijaikat, páncélozott járműveiket, fegyver és lőszerszállító tehergépkocsijaikat.

Eközben a Fateh Al-Sham terrorszervezet (korábbi nevén Al-Nuszra Front) egy hosszú menetoszlopát semmisítették meg orosz vadászbombázók Délnyugat-Aleppoban.

Összefoglaló

A jelenlegi előretöréseiket követően a Ramuszeh Tüzérségi Bázisnál és a Ramuszeh kerületben,a Dzsaish Al-Fatah műveleti központja arra készül, hogy továbbfeljessze amit elértek Aleppo város más térségeiben. Az “Al-Kul” Rádió szerint a Dzsaish Al-Mudzsaheddin terrorszervezet vezetője bejelentette, hogy hadmáveletek indítását tervezik a Castello főúton és a Najrab repülőtér ellen Észak-Aleppoban. A továbbiakban különböző “dzsihádista” frakciók folytatni fogják csoportjaik egységesítését egyetlen erővé. Jelenleg a Thuwar Al-Sham terrorista csoport egyesült a Dzsaish Al-Mudzsaheddin terrorszervezettel, amely a Dzsaish Al-Fatah műveleti központ része.

délnyugati aleppoi front

Eddig a vahhabita terroristák ellenőrzésük alá vonták a Ramuszeh kerület nagy részét. Azonban a Szíriai Arab Hadsereg még mindig birtokában tartja az ottani Cement Műveket. A Dzsasih Al-Fatah teljesen ellenőrzi a Ramuszeh Tüzérségi Bázist miután a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah visszavonultak a bázis Repülőműszaki Főiskolájának területéről.

Jelenleg a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) alegységei, amelyek a Castello főútvonak és a Handarat menekülttábor között települtek, megérkeztek Délnyugat-Aleppoba annak érdekében, hogy segítsék a kormánycsapatokat. Jelentések szólnak arról, hogy a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatainak” parancsnoka, Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy még mindig Észak-Aleppoban van.

.

Orosz és szíriai katonai repülőgépek nagy erejű légi csapásokat mérnek a vahhabita terroristákra a térségben, Délnyugat-Aleppoban, miközben összecsapásokat jelentenek Amirijah körzetéből és a Ramuszeh kerületből.

A Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség fegyveresei ezen kívül az 1070. számú lakótelep 80 százalékát ellenőrzik.

Jelentések szólnak arról, hogy a “dzsihádisták” újranyitották az Al-Ramuszeh főutat és utánpótlási vonalat építenek ki Kelet-Aleppoba. Azonban a modern kori harcászati helyzet nem teszi lehetővé számukra, hogy ellátmányt szállítsanak rajta, mert a Szíriai Arab Hadsereg képes tüzérségi tűz alatt tartani a térséget. Ebből arra lehet következtetni, hogy valójában az ostromzárat nem függesztették fel.

A nyugat által támogatott Dzsaish al-Fatah öngyilkos merénylőjének utolsó kívánsága az volt, hogy az összes iszlamista csoport az Al-Kaidát és az Iszlám Államot is beleértve fogjanak össze a hitetlenek ellen.

A Dzsaish Al-Fatah fegyvereseinek ki kellene szorítaniuk a kormányerőket a 3000. számú lakónegyedből annak érdekében, hogy legalább részben képesek legyenek utánpótlást juttatni Kelet-Aleppoba

Helyi források jelentik, az egyesített “dzsihádista” szervezetek arra összpontosítanak, hogy tapasztalt fegyvereseiket Délnyugat-Aleppoban gyűjtsék össze. A továbbiakban a városharc nem tenné lehetővé, hogy Szíria és Oroszország kihasználja a légi fölényét.

Ezek a tények azt mutatják, hogy a kormányerők nem lesznek képesek könnyen fölénybe kerülni a most zajló összecsapásokban. A csata végkimenetele a szárazföldi hadműveletektől függ.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑