Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2016. 09. 05.

Aleppoban újból bezárult az ostromgyűrű a terroristák körül (videó)

2016. 09. 05.

 A Szíriai Arab Hadsereg, a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység támogatásával, teljesen ellenőrzése alá vonta a Fegyverzettechnikai Főiskola területét Dél-Aleppoban, miután kemény harcokat vívott a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) terrorista koalíció megszálló fegyveresei ellen.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik vasárnap visszafoglalták az Aleppo délnyugati peremén egy hónapja elveszített területüket, és ezzel ismét bezárult az ostromgyűrű a város lázadó negyedei körül.

A katonaság elfoglalta a tüzérségi akadémia és több másik katonai iskola épületegyüttesét, és ennek következtében sokadik kísérletre elvágták az egyetlen kivezető útvonalat – jelentette AFP francia hírügynökség.

A Tigris Alakulatokkal az élen a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei a múlt éjjel áttörték a Dzsaish Al-Fatah koalíció fegyvereseinek elsődleges védelmi vonalait arra kényszerítve a vahhabita megszállókat, hogy visszavonuljanak a központi épületekhez.

Miután a Fegyverzettechnikai Főiskola északnyugati bejárata az ellenőrzésük alatt volt, a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik megrohamozták a központi épületeket, lerohanva a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció védelmi állásait és teljesen ellenőrzésük alá vonva a stratégiai fekvésű katonai létesítményt.

 

 

A Fegyverzettechnikai Főiskola visszafoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők az Al-Ramuszeh kerületet fogják megtámadni annak érdekében, hogy újra megnyissák a Dél-Aleppoból kiinduló utánpótlási vonalukat.

A terroristák augusztus 6-án űzték el a hadsereget erről a területről, és akkor úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, mikor kerül teljesen a kezükre Szíria egykori gazdasági fővárosa. Jelenleg a település keleti negyedei fölött gyakorolnak ellenőrzést, ahol mintegy 250 ezer ember él. A város nyugati fele a kormány kezén van.

Aleppóban 2012 júliusa óta folynak harcok, de döntésre egyik fél sem tudta vinni a helyzetet. A kormányerők orosz, iráni és a Hezbollah libanoni síita milícia támogatásával harcolnak.

A fegyvers csoportok és terrorista szervezetek, öböl menti arab monarchiák, Törökország, a Egyesült Államok és nyuagt-európai államok támogatását élvezik.

Az orosz légierő tavaly őszi beavatkozása révén sikerült megszilárdítaniuk állásaikat, és több helyen teret is nyertek a terroristákkal  szemben, akik viszont Hama közép-szíriai tartományban törtek előre a napokban és folyamatosn rakétatámadásokkal sújtják a térség legnagyobb keresztény városát Mahardat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑