Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2016. 03. 01.

Algéria támogatna egy orosz vezetéssel létrejött terrorizmus elleni koalíciót

2016. 03. 01.

Algéria és Oroszország egyetért abban, hogy minden áron meg kell akadályozni,hogy Irakba és Szíriába további terroristák és fegyverszállítmányok áromoljanak be. Ehhez erős terrorizmus elleni koalíció szükségeltetik a térségben. – jelentette be Buteflika algériai elnök az orosz külügyminiszterrel való találkozója során, aki tegnap látogatott el az észak-afrikai országba.

Tegnap hivatalos látogatást tett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Algériába ahol Abd Al-Aziz Buteflika algír elnök fogadta. A személyes találkozón a felek egyetértettek abban,hogy az Iszlám Állam és a Nuszra Front visszaszorításához elengedhetetlen, hogy megszüntessék a dzsihadisták és a fegyverek beáramlását Irakba és Szíriába. – közölte az iráni Alalam.

A Russia Today közlése szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az algériai államfővel folytatott megbeszélése során Buteflika elnök támogatásaról biztositotta az orosz vezetést abban, hogy létrejöjjön egy moszkvai vezetésű Észak-Afrikát és Közel-Keletet átfogó terrorellenes koalíció.

A megbeszélésen a két politikus kitért a két ország közötti kapcsolatokra is. Az orosz külügyminiszter megerősítette a két ország közötti egyezményeket amit Vlagyimir Putyin orosz elnök és algériai kollégája kötött.

Szergej Lavror az Ramtan Laamamrah algériai külügyminiszterrel  is egyeztetett. A felek megerősítették elkötelezettségüket afelől, hogy a térségben zajló konfliktusokat diplomáciai úton kell megoldani, betartva az ENSZ alapelveit.

algir2

Szergej Lavrov és Ramtan Laamamrah

Lavrov és Laamamrah egyetértettek abban is, hogy a szíriai konfliktust csakis a tárgyalóasztal mögött lehet megoldani. Kiemelték annak fontosságát, hogy Szíria egysége szent, az ország és annak vezetéséről csak is a szír nép dönthet.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑