Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2015. 12. 04.

Aligátorokat és éjszakai vadászokat vetnek be Szíriában az oroszok

2015. 12. 04.

Folyamatosan bővítik csapásmérő arzenáljukat az oroszok Szíriában. Most a két legmodernebb harci helikoptereikből vezényeltek néhányat a háború sújtotta országba a terroristák elleni harcba.

A Syrian TV stábja kapta lencsevégre a csúcs modern orosz helikoptereket repülés közben, miközben Konstantin Murahtin vadászpilóta kimentéséről készítettek riportot.

A szakértők a rövidke kis videójelenetben egyből megállapították, hogy az egyik helikopter nem más, mint egy Ka-52-es „Alligátor” (NATO kód: Hokum A), amit speciális küldetésekre, kommandós alakulatok támogatására fejlesztettek ki és alkalmaznak. A másik harci helikopter, ami szóba került, a Mil Mi-28-as „Night Fighter” (NATO kód: Havoc). Ez egy éjjel-nappal, bármilyen időjárási körülmények között bevethető támadó helikopter, amit páncélosok megsemmisítésére fejlesztettek ki. A Mil Mi-28-as gyakorlatilag az orosz megfelelője az Apache-nak.

Új orosz légibázis Szíriában?!

Oroszország új légibázist tervez Szíria Homsz tartományának dél-keleti részére – közölte a bejrúti székhelyű, de kuvaiti érdekeltségű Al-Rai Aam médiacsoport.

A Bejrútból irányított kuvaiti napilap, online és televíziós média szerint Oroszország bővíteni akarja a katonai erejét Szíriában. Az Al-Rai jelentése szerint hétfőn reggel egy orosz hírszerző csoportot telepítenének a dél-kelet Homsztól 35 kilométerre lévő Al-Shayrat légibázisra.

Az Al-Shayrat légitámaszpont 45 repülő hangárnak ad otthont, melyek mind olyan védelemmel vannak ellátva, hogy megelőzzenek bármilyen nemű kárt vagy rakéta támadást. A napilap damaszkuszi forrásokra hivatkozott, amely a 4+1 katonai koalíció közös hadműveleti termében nyilatkozott az újságnak. A 4+1 koalíció tagjai Oroszország, Irak, Irán, Szíria és a libanoni ellenállás, a Hezbollah.

A forrás szerint egy három kilométeres kifutópálya áll a rendelkezésre, amelyet mérnökök készítenek elő a használatra.

Oroszország jelenleg a Lattakia repülőtérhez közeli Hmeimim légibázisról folytatja légicsapásait, ahol körülbelül 50 repülő van telepítve a nyár vége óta.

A riport szerint Moszkva szeretné, ha a Hezbollah, az Iráni Forradalmi Gárda és az iraki milíciák együtt harcolnának a Bashar al Assad szíriai elnök által vezetett Szíriai Arab Hadsereg oldalán, hogy visszafoglalják az ISIS terrorszervezet által elfoglalt Qaryatayn és Palmyra városát. Mindkét város az Al Shayrat légibázis közelében helyezkedik el.

Homsz környéke augusztusban került az ISIS uralma alá, hónapokkal a Palmyra város elleni csata után, amelyet úgyszintén az ellenőrzése alatt tart a terrorszervezet.

A forrás szerint a földi hadműveletek akkor kezdődnek meg Palmyra környékén, mikor a közös haderők elérik a város határait.

A jelentés szerint Oroszország 100 repülőgép betelepítését ígérte a közeljövőben, hogy a közös gyalogsági haderők igényei teljesüljenek.

Egyik korábbi cikkünkben pedig már beszámoltunk arról, hogy A Szíriai Különleges Erők és az Orosz Specnaz egységek harcászati gyakorlatot hajtottak végre. A gyakorlat egy volt a sok közül, ami még következik. Ezeknek a harcászati gyakorlatoknak az a rendeltetése, hogy erősítse az együttműködés szintjét a két ország különleges műveleti erői között.

Orientalista.hu – Valós Hírek Szíriából

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑