Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 06. 28.

Amerika – a halálos hülyeségek hazája

2017. 06. 28.

Az ember időnként elgondolkodik azon, hogy a nyugati propagandisták vajon tényleg hülyék, vagy csak annak mutatják magukat? Esetleg minket néznek teljesen hülyének?

Hogy megértsük, miről beszélek, képzeljük el a következő párbeszédet!

Helyszín: Damaszkusz, Bashar al-Assad elnök irodája.

Szereplők: Bashar al-Assad, szír katonai vezetők.

Idő: száraz és meleg, de amúgy valamikor délután 2 óra körül.

Először az egyik katonai vezető szólal meg:

„Elnök Úr, szeretnénk megtenni a jelentésüket. Seregeink és szövetségeseink minden frontvonalon megállíthatatlanul haladnak előre. Az Iszlám Állam visszaszorul, a különféle vahabita terrorcsoportok egyre másra adják fel az általuk megszállt területeket. Közel a győzelem, lassan felszabadul az ország. Elnök Úr szerint mi legyen a következő lépés?”

Assad válaszol: „Szerintem itt az ideje annak, hogy indítsunk egy vegyifegyver-támadást a civil lakosság ellen, mert aggasztó, hogy a győzelembe menetelünk, szóval, szükségünk lenne arra, hogy a NATO által életre hívott nemzeközi koalíció megtámadjon és elpusztítson bennünket. Sőt, szeretnék biztosra menni: előre küldjünk hát egy dokumentumot Washingtonnak arról, hogy szaringázt készülünk bevetni a saját népünk ellen.”

„Oké, főnök, rajta vagyunk” – válaszolja a vezérkari főnök, és mindenki megy a dolgára.

Ugye, mennyire hihetetlen és abszurd lenne, ha valami ilyesmi tényleg elhangzott volna? Na, mármost adva van egy Trump-adminisztráció, meg egy Fehér Ház, akik egy nyilatkozatban azt feltételezik, hogy valami hasonló gondolatmenet alapján a szír kormány éppen arra készül, hogy kiherélje magát, s nyaktiló alá tartsa a fejét.

S adva van egy liberális média, mely mind külföldön, mind itthon uszító hangnemben közli, hogy Szíria kormánya, mely egyik győzelmét aratja a másik után, hamarosan megadja az ürügyet az amerikai hadseregnek, hogy bevonuljon az országba, s Irakhoz hasonlóan katonai megszállás alá helyezze azt.

Tényleg ennyire hülyének nézik az embereket?!

Tényleg elvárnák tőlünk, hogy elhiggyük, hogy egy kormány, amelyik éveken át zseniális taktikai húzásokkal fordította meg a harcok menetét országában, a győzelem határában elkövetne egy értelmetlen terrorcselekményt, aminek az egyetlen „haszna” az lenne, hogy ennek ürügyén a nyugati szövetségesek egy teljes államot eltörölhetnék a föld színéről?

Hát, kedves Donald Trump, innen üzenjük önnek, hogy mi sem ma jöttünk le a falvédőről, s hogy ilyen átlátszó manipulációnak nem fogunk bedőlni. Főleg azután, hogy az elődei már eljátszottak egy hasonlót Szaddam Husszeinnel, akinél biofegyvereket kerestek, de később kiderült, hogy egy gramm lépfenét sem rejtegetett sehol. Mindenesetre azért a hős jenki haderő porig rombolta az országot és kivégeztette a vezetőjét, csak a biztonság kedvéért.

Persze, ugyanakkor, tisztában vagyunk azzal, hogy nagy valószínűséggel az amcsi bejelentés után nem sokkal Idlibben, vagy valamelyik másik dzsihadisták által uralt területen meg fog halni párszáz civil szaringáztól. Utána majd valamelyik terroristacsoport, amelyik egyébként azzal szokott szórakozni, amikor éppen nem a kecskéket kergeti, hogy azt játssza, hogy a civilek céltáblák és ő a vadász, jelenti, hogy Assad volt a tettes – és megindul a szuronyhenger annak ellenére, hogy semmilyen bizonyíték nincsen arra, amit a terroristák állítanak.

Amerikának ugyanis ellensége egy szekuláris, független állam, főleg a Közel-Keleten. Hiszen milyen dolog, hogy van egy ország, ahol szabadon élhetnek a keresztények, a síiták, de még a jazidik is? Milyen disznóság az, hogy egy közel-keleti elnök minden embert egyenlően kezel, s ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek egyenlően veszi a fejét?

Amerika demokráciát akar exportálni Szíriába. Hanem az amerikai demokráciába az olyasmi, mint egy demokratikusan megválasztott, legitim elnök, vagy egy szekuláris államrend, nem fér bele. Belefér viszont a sária-jog, a lefejezett keresztények és egyéb nem-vahabiták sem izgatják, az emberi jog sárba tiprása az ilyen jenki-féle demokráciának pedig egyenesen alkotóeleme.

Ott van például a leghűbb USA-szövetséges, Szaúd-Arábia. Az aztán a népuralom mintapéldánya: egy totális diktatúra, Észak-Korea után a második legdurvább – mind csupa ilyen országot kíván látni az amerikai vezetés a Közel-Keleten.

Amerika tehát exportálja a dzsihádista „demokráciát”, olyan „demokratikus” szervezetek támogatása által, amelyek igazából csak abban különbözik az Iszlám Államtól, hogy hivatalosan a Nyugat szövetségesei, s ezért jobb a PR-juk. De ettől függetlenül semmivel sem jobbak a Da’esh démonánál.

S most Washington keresi az ürügyet arra, hogy nyíltan fellépjen a legitim szír kormány ellen. Persze, nem lesz egyszerű dolga. Elvégre, Assadék mögött nem csak az őket támogató szír nemzet, de az orosz medve is ott áll. És azért Putyin bajuszát húzogatni… Nem egy életbiztosítás. Szíria pusztulása tehát valószínűtlen, bármennyire is áhítja ezt a Nyugat.

Ők persze azért próbálkoznak, ugyanúgy, ahogy a Sátán is a végsőkig harcol az Isten ellen, hiába tudja már a kezdetektől fogva, hogy mindegy, mit tesz, elbukásra van ítélve.

Mi pedig imádkozunk Szíriáért, terjesztjük az igazságot, melyet a mainstream média gondosan elrejt a nézői és olvasói elől.

Isten áldja Szíriát! Isten áldja a szír népet! S a halál legyen a menyasszonya mindazoknak, akik erre a nagyszerű nemzetre kezet mernek emelni!

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑