Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2018. 03. 29.

Amerika barát kurd erők helyi törzsekkel csaptak össze Rakkában (videó)

2018. 03. 29.

Több katona és polgári személy is megsérült azokban az összecsapásokban, melyek az után történtek, hogy az Amerika barát kurd erők (YPG) letartóztatták a helyi Bu Khamis törzs egyik vezetőjét a szíriai Rakkában.

Rakka nyugati részén több faluban tüntetések kezdődtek az amerikaiak által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (YPG) nevű kurd milícia ellen.

A tiltakozás azonban erőszakos jellegűvé vált és a helyiek felgyújtották a kurdok néhány helyi bázisát, valamint utakat zártak le és autógumikat égettek. A tiltakozások során több civil és YPG milicista is megsérült.

A felkelés akkor kezdődött miután a kurdok letartóztatták a Bu Khamis törzs egyik elöljáróját Bashir Hamdan Al-Hashmar sejket. A sejk ugyanis zokon vette, hogy a kurdok megsarcolják a lakosságot és pénzt szednek be az emberektől, mely szerintük ez annak az ára, hogy harcolnak a törökök ellen Afrinban.

A kurd milicisták közölték a Rakka környékén élő lakossággal, hogy minden családnak 500 szíriai lírát kell fizetnie, hogy hozzájáruljon az ő hadi kiadásaikhoz. Vagyis egyfajta védelmi pénzt szednek a civilektől.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑