Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 09. 15.

Amerika szent harcosai

2018. 09. 15.

Nagyon vonakodtunk ennek a megosztásnak a közzétételétől, mert nem akartunk kárörvendőnek tűnni és nem is ezt a célt szolgálja.

2001. szeptember 11. tragikus terrorcselekmények napja, amelyek az Amerikai Egyesült Államokat sújtották, sok ezer polgári személy és a készenléti szolgálatok hősies tagjainak életét követelték.

Vissza kell emlékeznünk egy újságcikkre, amit 1993. december 6-án közölt a “The Independent” a képen látható címmel.

Az USA politikai döntéshozói és vezetői a saját személyes hasznukat keresték és keresik a mai napig, nem az országuk nemzetbiztonsági érdekeit követik; az USA és partnerei által kreált “Mudzsaheddinek/Szent Harcosok” amerikai és EU-s áldozatainak száma sokkal magasabbra rúg, mint a néhai Szovjetunió jelenlétének áldozatai ebben a régióban.

Irak megszállásával 2003-ban újra elkövették ugyanazt a hibát, miután feloszlatták az Iraki Hadsereget, jól kiképzett és tapasztalt férfiakat hagytak megélhetés, kártérítés nélkül, ami termékeny talajává lett a radikális wahhabi ideológiának.

Ugyanezt követték Líbiában, szétromboltak egy szilárd államot, újra megteremtették ezzel a rabszolgaság intézményét és ez is termékeny talajává lett a terrorizmusnak.

2011 óta Szíriában újra ugyanerre a mocsokságra törekednek és balszerencsére az agresszor nagyhatalmak népe sokkal többet szenved emiatt, mint a politikai vezetőik és azok gazdái.

Ma 11 ezerenél több külföldi terrorista és militáns gyűlt össze Idleb tartományban, ez ENSZ adat, ami többször torznak bizonyult; ki fogadna vissza ennyi szélsőségest a saját országában? Önök megtennék?

Ha ezeket a sorokat Nyugat-Európában és az USA-ban olvassák, jobb ha emlékeznek rá, nem a hazájuk hadereje, sem a nemzetbiztonsági szerveik és bizonyosan nem a vezetőik külpolitikája miatt lehetnek biztonságban otthon, hanem a nők és férfiak miatt, akik szembeszálltak a nyugati hatalmak vezetőinek Szíria ellenes politikájával, mert ha Szíria elesett volna, ahogy a nyugati elitek akarták, a wahhabi terrorizmus nem állt volna meg szíriai földön.

Senki sem lehet büszke arra, ha ölnie kell, azonban amiért a világnak szégyenkezni kell, hogy megteremtette a gyilkolás szükségét, mert végül egy lövedék egy vahhabita terrorista koponyájába küldése többet használ a világnak, mint ezer humanista vers.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑