Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 09. 22.

Amerikai katonák érkeztek Moszulba

2015. 09. 22.

Amerikai katonák érkeztek egy táborba Észak-Irakba,hogy felkészüljenek egy támadásra Moszul ellen, miután a várost elfoglalta a takfirista, Iszlám Állam.- hangzott el az iraki parlament Biztonsági és Védelmi bizottságának ülésén, múlthét szombaton.

Nayef al-Shammari bizottsági tag elmondta, hogy 90 katona érkezett az állomásra Makhmurba,az Iraki Kurd fővárostól Erbiltől délnyugatra,és Irak kormánya együtt Moszul város tanácsával döntenek arról, hogy milyen formában fognak csatlakozni a várost felszabadító küldetéshez.

A Pentagon viszont tagadta a közleményt. “Ahogyan azt már elmondtuk,az USA katonái nem vesznek részt a szárazföldi műveletekben.

„ Irakban, katonáink kizárólag csak kiképezni és asszisztálni vannak a helyszínen.”- mondta egy Pentagon szóvivője.

Mindazonáltal,Shammari azt vázolta a média munkatársainak, hogy a katonák a műveleti egységek által lesznek irányítva, amit az Irak kormány a Kurd Regionális kormány és a koalíciós erők alapítottak.

Moszul Irak második városa tavaly június óta az Iszlám Állam megszállása alatt van. Visszafoglalására tett kísérlet hónapok óta tart, ahogyan az önkéntes erők, a kurd Peshmarga és az Iraki Hadsereg körbezárta a várost.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑