Cadmus fordítás Cadmus
Emirátusok

2014. 12. 04.

Amerikai-magyar óvónőt szúrtak halálra Abu-Dhabiban

2014. 12. 04.

A hatóságok a Reem szigeti kísértetként ismert gyilkost 48 órán belül elkapták.

Egy erdélyi magyar származású nőt öltek meg Abu Dhabi egyik bevásárlóközpontjának női mosdójában. A 47 éves amerikai állampolgár Ibolya Ryannak hívták, elvált a családnevét a volt férje után vette fel. A meggyilkolt óvónő, aki egy óvodában tanított az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában, a 11 éves iker fiait hagyta maga után árván. Előzőleg Denverben, Coloradó államban élt.

A 38 éves nő az autója rendszámtábláját nemzeti zászlóval fedte le és abajaba öltözött arcát külön fátyollal takarta el.. Másfél órával a gyilkosság előtt már a helyszínre ment és a mosdóban várakozott.A rendőrség szerint hat késszúrással ölte meg áldozatát. Egyik vásárló hallotta amit a két női hang vitatkozik a mosdóban, és az egyik azt mondja a másiknak , ülj le, különben megöllek.

Szaif bin Zayed belügyminiszter a gyilkosság után két nappal bejelentette hogy őrizetbe vették a gyilkos asszonyt. A rendőrség szerdán videofelvételt hozott a nyilvánosságra , ahogyan felfegyverkezett rendőrök, golyóálló mellényben megrohanják a gyilkos házát. A ház előtt egy fehér autó parkolt a volánülése tele volt vér foltokkal és hasonlított a bevásárlóközpontból elhajtott nő kocsijához. Pár perc múlva kivezetnek egy asszonyt a kezén bilincs volt az arca nem látszódott.

Az országban dolgozó amerikai tanárokat figyelmeztették korábban, hogy dzsihád támadás célpontjai lehetnek. A gyilkosság azon a napon történt amikor nyilvánosságra hozták a felvételt, amin az Iszlám Állam szóvivője, Abu Mohammed al-Adnani sürgeti a muzulmánokat, hogy támadjanak meg nyugatiakat bármiféle módon, akár csak úgy is, hogy az arcukba köpnek.

orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑