Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 05. 16.

Amerikai professzor: Oszama Bin Laden kérdés egy “bonyolult színjáték” volt

2015. 05. 16.

Egy amerikai professzor szerint az egész Oszama bin Laden kérdés egy “bonyolult színjáték” volt, hozzátéve, hogy az al-Kaida vezetője 2001 decemberében Afganisztánban halt meg, és nem 2011 májusában Pakisztánban.

James Henry Fetzer, aki a Veterans Truth Network újságírója és a Madison Egyetem nyugalmazott professzora Wisconsinban, szerdán azt nyilatkozta a Press TV-nek, hogy Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságíró csak a féligazságot mondta el Bin Laden halálával kapcsolatban.

Hersh a London Review of Books honlapján vasárnap publikált cikkében azt írta, hogy a legmagasabb szintektől kezdve hazudik “az amerikai politika, mivel nem változott a működése, megmaradtak a titkos börtönök, a drone támadások, a Special Forces éjszakai razziái, megkerülve a parancsnoki láncot és azokat, akik esetleg nemet mondanának.”

Hersh egy meg nem nevezett volt magas rangú, nyugalmazott hírszerzőre hivatkozva kiemelte, hogy az Egyesült Államok 25 millió dollárt fizetett a pakisztáni titkosszolgálat egy munkatársának azért, hogy elárulja Oszama bin Laden rejtekhelyét, és az akcióról előzetesen értesítették a pakisztáni hadsereg két legfelső vezetőjét, továbbá a jelentés szerint követelték a pakisztáni katonatisztek segítségét hogy az USA helikopterei behatolhassanak az országba, és a pakisztáni biztonsági szolgálat emberei vezessék el az amerikai csapatokat Bin Ladenhez úgy, hogy kikerülnek mindenféle ellenállást.

Seymour Hersh amerikaian oknyomozó újságíró

 

Washington 2011 május 2-án bejelentette, hogy amerikai különleges erők és a CIA ügynökök végeztek bin Ladennek a pakisztáni Abbottabad-ban. Oszama bin Laden volt az alapítója az Al-Kaida terrorista szervezet, amely állítólag azt állította magáról, hogy ők a felelősei a 2011. szeptember 11-ei terrorista támadásoknak az Egyesült Államokban.

Fetzer professzor azt nyilatkozta, hogy Hersh nem mondta el a teljes igazságot. “A halála körüli helyzet tulajdonképpen mélységesen zavaró, sok ellentmondással, és ezért meg vagyok lepve, hogy Seymour Hersh nem értette meg.”

“A kérdésre a tényleges válasz, hogy Oszama bin Laden 2001. december 15-én halt meg Afganisztánban. Egy jelöletlen sírban temették el, összhangban a muszlim hagyományokkal, és a helyi gyászszertartásokkal”-tette hozzá.

“David Ray Griffin, aki tíz könyvet tett közzé a 9/11-ről, publikált egyet Oszama bin Laden: Élő vagy Holt címmel is” jegyezte meg.

“Nicholas Kollerstrom, a 07/07 londoni bombatámadások vezető szakértője, akinek a Terror a metrón c. könyvét már harmadik kiadásban forgalmazzák, közölt róla egy cikket, melynek címe: Oszama bin Laden, 1957-2001.”l

“Még a Fox News is közzétett egy közleményt Oszama bin Laden haláláról 2001. december 26-án, amely megtalálható az interneten,” mutatott rá.

“2005 decemberében alakult a 9/11 Igazságát kutató társaság, ami Oszamáról felhasznált hamis képi és hanganyagokat tett közzé, leleplezve a megtévesztést, és mindez megtalálható a 911truth.org sajtóközleményeiben.”– mondta az amerikai professzor.

Oszama bin Ladent meghamisították?

Obama alatt megkísérelték kitörölni a születési anyakönyvi kivonatának első oldalán lévő adatait, és úgy próbálták igazolni, több más hasonló intézkedés mellett, jelentette ki Fetzer professzor.

“Az egész olyan volt, egy bonyolult színjáték. Úgy működött, mint egy politikai színház, mint egy marketing gyár, amely úgy hirdette, mint a legkeresettebb embert a világon.”– hangsúlyozta.

“Miközben tény az is, hogy Oszama bin Ladennek semmi köze nem volt a 9/11-hez, és tíz évvel korábban halt meg, mint ahogyan mondják. Szóval a sajtó egyszerűen Oszama bin Laden második haláláról tudósít. Ez szánalmas. Az amerikai kormány hiteltelenné vált, hazudott az amerikai népnek, ő maga kreálja az eseményeket a saját céljai érdekében.”- emelte ki a professzor.

A szeptember 11-támadások, vagy más néven a 9/11 támadások, közel 3000 emberrel végeztek, és mintegy 10 milliárd dollár értékű ingatlan és infrastrukturális kárt okoztak.

Egy férfi áll a romokon az első World Trade Center torony összeomlása után 2011. szeptember 11-én New Yorkban.

Amerikai tisztviselők azt állítják, hogy a támadásokat az Al-Kaida terroristák hajtották végre, de sok szakértő megkérdőjelezi a hivatalos álláspontot a szembetűnő ellentmondások miatt, és hamis zászló műveletként tartják számon, amiben bin Laden csak egy mumus volt az amerikai katonai-ipari komplexum számára.

Úgy vélik, hogy a merényleteket elvégző gazembereket az amerikai kormány vezényelte, vagy legalábbis ösztönözte a 9/11 támadások elkövetését annak érdekében, hogy beindítsák az amerikai hadigépezetet a cionista tervek végrehajtásának felgyorsításához.

Orientalista.hu – Tia (persianews, Press TV)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑