Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 01. 25.

Amerikai repülőgépek szállították az Iszlám Állam fegyvereseit a szíriai határhoz

2019. 01. 25.

Az iraki Hashd Al-Shaabi vezetői az Al-Alam csatornának azt nyilatkozták, hogy amerikai repülőgépek több tucat terroristát szállítottak iraki területre a szíriai határ közelébe.

Az Szíriával közös iraki határon a Hashd Al-Shaabi egységei próbálják fenntartani a biztonságot, és megakadályozni, hogy az Iszlám Állam wahabita csoportjai beszivárogjanak Irakba. Az iraki csapatok vezetői azt nyilatkozták az Al-Alam csatornának, hogy amerikai repülőgépek több tucat terroristát szállítottak iraki területre, a szíriai határ közelébe.

A határ mentén jelenlévő biztonsági erők újból megerősítették, hogy jelentős területeken vannak jelen és jelentős területet szereztek az iraki-szíriai határvidéken, a kevés logisztikai támogatás ellenére. Továbbá vannak olyan pontok, melyek az ő befolyásuk alatt állnak Sinjar-ban és Moszul nyugati részén, valamint az északon a szíriai határ irányában.

A Hashd Al-Shaabi egységei azért vannak jelen a határ térségében, hogy megakadályozzák az ISIS visszatérését Szíriából Irakba. Washington azonban ellenségként tekint a Hashd Al-Shaabi-ra és minden olyan iraki népi szinten alapított mozgósítási erőre, melyek megakadályozták, hogy a terror szervezetek ellenőrzésük alá vonják Irakot és annak fővárosát Bagdadot.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al-Alam TV)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑