Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 06. 05.

Amerikai szenátor: Ha Damaszkusz elesik, az a közeljövőben Európa végét jelentené

2015. 06. 05.

Richard H. Black amerikai szenátor aggodalmát fejezte ki a Közel-Kelet és Európa  jövőjével kapcsolatban, mert ha  Damaszkusz és ezáltal Szíria a terroristák kezére jutna, mert akkor a térség és a nyugati civilizáció is veszélybe kerülne.

richard h. black

Richard H. Black Virginia Állam szenátora 

Black szenátor a Russia Todaynak adott interjúban külön megköszönte Bashar Al-Assadnak Szíria elnökének, hogy  az akadályokat leküzdve harcol a terrorizmus ellen és megvédi a keresztény közösségeket az országban.

Black szenátor szerint: “Ha Szíria elesik, pár hónap alatt Jordánia és Libanon is  terroristák kezére jutna, és utána Európa következne.”

A virginiai szenátor facebook oldalán is többször kifejtette az amerikai külpolitika elleni véleményét.

Black úgy véli: “Az elmúlt években az Egyesült Államok katonai beavatkozásának eredménye, hogy keresztény családok ezrei váltak földönfutóvá Szíriában,Irakban és a Balkánon (pl. Koszovó)”.

Black szerint Assad az aki valóban az Iszlám Állam ellen harcol, és ő az aki megőrzi a keresztényeket a térségben.

“Én úgy látom, hogy Szíria a súlypontja a nyugati civilizációnak. A háború kimenetele itt dől el. Ha Szíria elesik, akkor  az iszlám rohamos terjeszkedésének lehetünk majd tanúi Európában.”

Richard H. Black katonai szolgálatát az amerikai tengerészgyalogosoknál a Marine Corps-nál  töltötte. Később a katonai bíróságnál dolgozott majd Virginia Állam szenátorává választották.

Orientalista.hu –Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑