Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2018. 05. 26.

Amerikai tábornok: Az F-22-es vadászrepülőgép alulmaradt az orosz gépekkel szemben Szíriában

2018. 05. 26.

A Military Watch nevű amerikai katonai magazin szerint az amerikai F-22-es vadász repülőgép elvesztette az előnyét az orosz vadászgépekkel szemben Szíriában miután Moszkva felbecsülhetetlen információkhoz jutott vele kapcsolatban.

Veralinn Jamieson az amerikai légierő tábornoknője

Az üggyel kapcsolatban az amerikai légierő tábornoknője Veralinn Jamieson nyilatkozott, aki az Egyesült Államok légi erejénél (USAF) a felderítési és hírszerzési hivatal vezetője Washingtonban. Ő a következő kijelentést tette:

,,Az iraki és a szíriai légtér egy valódi kincs Oroszország számára, hiszen információkat szereztek arról, hogy a mi vadászgépeink hogyan viselkednek a repülési műveletek alatt.,,

Szerinte az ellenfeleik figyelik őket és tanulmányozzák a harci eljárásaikat. A tábornok szerint az F-22-esek olyan területeken hajtottak végre műveleteket, melyek az orosz megfigyelőrendszerek teljes ellenőrzése alatt állnak. Éppen ezért ezek az ötödik generációs amerikai vadászgépek teljesen elveszítették fölényüket, a radaroktól való védettség tekintetében is. Oroszországnak pedig elég ideje volt arra, hogy adatokat gyűjtsön és ellenlépéseket tudjon tenni egy esetleges F-22-es géppel történő konfrontáció esetén.

Izrael pedig nemrég jelentette be, hogy első alkalommal használt F-35-ös harci repülőgépet Szíriában. És köztudott, hogy az F-22 és az F-35 is ötödik generációs repülőgépek.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Russia Today)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑