Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 10. 24.

Amerikai zsoldosok gyilkoltak meg több politikai és egyházi vezetőt Jemenben

Elit amerikai veteránok, és hírszerzők több ezer dollárt kaptak az Egyesült Arab Emírségektől a célpontok kiiktatásáért.

Az amerikai top veteránokat és exhírszerzőket több, egymást követő bérgyilkosságra bérelték fel, a meggyilkolt egyházi és politikai vezetőkért pedig havi 25 ezer dollár ütötte a markukat.

A Spear Operations Group nevű csoport alapítója, Abraham Golan, egy Pittsburgh környékén élő magyar-izraeli zsoldos számolt be nemrég minderről. Golan azt mondta a Spearről:

„Én futtattam. Megcsináltuk. Az Egyesült Arab Emírségek koalíción belüli jóváhagyásával”.

Golan ezzel arra a szaúdiak által vezetett, kilenc országból álló koalícióra utalt, amely Jemenen belül vív proxy háborút (olyan háború, amikor a szemben álló hatalmak nem közvetlenül egymással harcolnak) Iránnal szemben.

A zsoldos azt is elárulta, hogy a csapat egy volt CIA-tagból, a különleges erők egykori őrmesteréből és két volt Navy Seal-kommandósból állt.

A CIA ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott a BuzzFeednek, nincs tudomása a Spear-misszióról, a haditengerészet különleges hadműveleti parancsnoksága pedig nem volt hajlandó kommentálni az ügyet.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma pedig ezidáig nem válaszolt a Fox News kérdéseire.

Érdemes megjegyezni, hogy az eset a Nobel-békedíjas Obama alatt történt, és bár nincs arra bizonyíték, hogy az exelnöknek köze lenne a dologhoz, azt tudni kell, hogy a koalíciót az USA pénzzel és fegyverekkel támogatta. Így nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy az akció Obama áldásával zajlott.

Forrás: Figyelő, Kép: MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑