Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 08. 02.

Amerikaiak által kiképzett szabotőrök veszélyeztetik Szíria biztonságát

2019. 08. 02.

Az Egyesült Államok által kiképzett szabotőröket az Al-Tanf bázisról küldik Szíria más részeire, hogy destabilizálják az országot. Ezt Sergei Rudskoy orosz vezérőrnagy jelentette ki, aki a Szíriában harcoló orosz csapatokért felelős tábornoki kar tagja.

A tábornok szerint az egyik ilyen terrorista szabotőr alakulat a Jaish Magawir Al-Thawra, melynek tagjait az amerikaiak képezték ki az Al-Tanf bázis 55 kilométeres körzetén belül.

Az amerikaiak által ellenőrzött Al-Tanf zónában eddig több mint 2700 szélsőséges milicistát képeztek ki olyan műveletekre, mint az olaj és gázvezetékek elleni támadások, valamint a szíriai hadsereg elleni támadások. A terroristák egyes csoportjait az amerikai légierő gépei szállították az Eufrátesz folyó túloldalára, hogy beszivárogjanak a szíriai hadsereg által ellenőrzött területekre.

Tavaly novemberben az orosz külügyminisztérium szóvivője Maria Zakharova már figyelmeztetett arra, hogy az Egyesült Államok iszlamista szélsőségeseket képez ki Al-Tanf térségében. Az ott található amerikai bázis a szíriai-jordániai-iraki hármas határ térségében helyezkedik el. Innen tartják ellenőrzés alatt a Bagdad és Damaszkusz között lévő gyorsforgalmi utat.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑