Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 10. 09.

Amire az ENSZ főtitkár nem fog válaszolni

2014. 10. 09.

Ki veszi meg az ILIÁ lopott olaját? Kik adnak el fegyvert a terroristáknak?

Az elmúlt hónapokban a magát Iszlám Államnak nevezett terrorszervezet, olajmezőkben gazdag iraki és szíriai területeket foglal el.  Az ember azt hinné, hogy ilyenkor emelkedik az olaj világpiaci ára, hiszen két olajban, gazdag országban gyakorlatilag leállt a termelés. ez lenne a normális reakció, de nem emelkedett, sőt csökkent.

Az ILIÁ török kapcsolataikon keresztül tized annyiért árulja a szír és iraki olajat a világnak. Becslések szerint a napi 2 millió dolláros jövedelemhez jött ez által a terrorista szervezet, ami a bevételének közel a 90%-át teszi ki.

A szír kormány számos alakalommal, panasszal élt az ENSZ közgyűlésén, de érdemi választ, reakciót nem kapott. Dr. Bashar Al-Jaafari Szíria ENSZ nagykövete, amikor nyíltan feltette a kérdést, hogy hova tűnik el a szír olaj? Hogyan kerül török majd európai területekre, a közgyűlést levezető elnök megvonta tőle a szót.

A nagykövet felszólalásában számon kérte  a terroristák támogatását is:

„ A kérdés a következő: Mi a magyarázata Ban Ki-Moon úrnak és az egész közgyűlésnek és mi a magyarázata azoknak a “hősködőknek”, akik “terrorizmus elleni háborút” vezetik arra, hogy miközben az egész világ harcol a terrorizmus ellen, addig, Izrael nyíltan támogatja a Nuszra Frontot a Golán fennsík területén,és igyekszik a Szíriai Arab Hadsereg előrehaladását meggátolni. Miközben az Egyesült Államok terrorizmus elleni légicsapásokat hajt, végre addig Izrael szír vadászgépet lő ki, ami a terroristákat akarta bombázni.

Míg az USA és koalíciója látszat intézkedésként eredménytelenül bombázza az Iszlám Állam terrorszervezetét, addig a színfalak mögött közvetítőkön keresztül olajat vásárol és fegyvert ad el a terroristáknak.

(a képen Bashar Al-Jaafari Szíria ENSZ nagykövete)

orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑