Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 09. 19.

Amiről a szakértők nem beszélnek

2015. 09. 19.

Gondolataim akörül forognak, hogy amikor diplomás szakértők és könyveket megjelentető egyének beszélnek, különböző műsorokban egy problémát nem említenek meg, milyen okból sajnos nem tudom.

A problémám a beszélgetésekről hogy csak dióhéjban említik meg Bashar Al Assad Szíria elnökének pár évre visszamenő szavait.

Bashar Al Assad az ellene folytatott démonizációs propaganda eredményeként nem nagyon hallható a magyar emberek számára. Hallunk ezt azt, de amit hallunk az mindig azt a következtetést engedi levonni, Hogy az Elnök úr egy diktátor.

A diktátor szó nekem erős, és inkább használhatnám a szigorú és rendet teremtő jelzőt.

A szakértők által elmondott elemzésekből sok minden van, amivel egyetértek, és nem is vitatom, de kitérnék a mellék utakra, amiről mások nem beszélnek:

Az alternatívákról beszélnék röviden és tömören

Az USA által támogatott moderált szíriai fegyvereknek nincs politikai megoldásuk Szíria vezetésére annak ipari fejlettségét fejleszteni nem tudnák. Vannak voltak ellenzéki politikusok, de egy választáson eredményt nem tudnának elérni A jelenlegi legitim elnökkel szemben.

A Szíriai Helyi Koordinációs Bizottság az egyik fő ellenzéki szárny a Szíria Nemzeti Koalició egyik fő tagja elhagyta a koalíciót, mint arról korábban beszámoltam.

Felvetődik a kérdés, hogy kik ellen folyik a háború?

Itt szeretnék beszélni arról, amiről mások nem beszélnek, vagy nem akarnak beszélni, mert valami érdek fűzi őket ahhoz, hogy ne beszéljenek róla.

Assad jelenleg a legnagyobb és legerősebb politikai lehetőség Szíriában. Amit mi eddig hallottunk ellenzékek darabokra hullottak, de létezésük óta sem voltak eleve nemzetiek hiszen a fegyvereseik között rengeteg más nemzetiségű ember van, ezek közül a népek közül mint Pakisztán Banglades vagy hasonló országok.

Mert ha megnézem hogy a Szíriában harcoló terrorszervezetek között túlnyomó részt pont erről a tájról jönnek, a zsoldosok akkor felmerül a kérdés ismét, hogy honnan jön a támogatás mind anyagilag mind szellemileg?!

Megint egy olyan régióról beszélünk ahol Szaúd-Arábia fontos szerepet játszik és nagyon erős a vahabizmus terjedése ezen emberek között.

Hallgatom a nagy szakértőket, de egyiknek sem jut eszébe hogy a különböző csoportokat vizsgálja mint az FSA az Al Nuszra és a különböző ISIS-hez hasonló csoportok, nem jut eszükbe az hogy Afganisztán és Pakisztán pont az a hely ahonnan a vahabizmus teljes gőzzel terjed az egész Indián át Bangladesig.

Amit eddig szponzoráltunk az minden csak nem demokrácia legalábbis a Szíriában zajló eseményeket követve.

Az embereknek fel kell ébredniük és rádöbbenni arra, hogy ma csak Bashar Al-Assad jelenti Szíria megoldását és nem Szaúd-Arábia meg az általa megálmodott közel keleti kalifátus.

Bashar Al-Assad nem ragaszkodik az elnöki székhez, de hogy egy másik nép mondja meg több ezer km távolságból, hogy ki lehet hatalmon Szíriában, az lehetetlen és láttuk a következményeit Líbiában is.

Ma a helyzet az, hogy csak terrorszervezetek harcolnak Assad ellen és ez a menekült áradat nekik köszönhető.

A minap két olyan szakértő volt ott a helyszínen a Keleti Pályaudvarnál, akik már az első megszólalásból tudják ki honnan jött melyik városból és milyen vallási háttérrel rendelkeznek és felfigyeltek arra is, hogy az Al Nuszra Front és az FSA zászlóit is felfirkálták a pályaudvar falára.

Nagyon sajnálom azokat akiknek el kellet hagyniuk az otthonukat de köszönöm ebből nem kérek nem szeretnék egy kultúrát megszégyenítő csoport miatt rettegni a saját országomban vagy éppen Európa bármelyik részén azért mert muszlim vagyok, de nem tartom ezt a fajta Iszlámot a magaménak.

Orientalista.hu – L.Gyula

Megosztom:

Back to Top ↑