Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2022. 03. 21.

Amit szabad a Nyugatnak, az tilos Putyinnak

2022. 03. 21.

A nyugati civilációk a gyarmatosítások óta fenntartják maguknak a “jogot”, hogy ők az erővel, a háborúval dominálhatnak bármilyen más országgal, hatalommal, nemzettel szemben a világon.

Az USA-nak és koalíciós partnereinek évtizedek óta “megengedett”, hogy a világ bármely táján, ahol nekik nem tetsző rezsimek, kormányok, uralkodók vannak hatalmon szuverén nemzetek élén, azt fegyveres úton leválthassák. A világ beleringatta magát abba az illúzóba, hogy ez jogos, mert humanitárius mézesmázba burkolták ezeket a “jogokat”.

Mert az Amerika, mert az az USA, ők tudják. Nekik lehet.

Most Oroszország elnöke érezte úgy, hogy egy őt közvetlenül érintő, neki nem tetsző kormányt le fog váltani, ha másként nem lehetett eddig, akkor fegyveres úton.

Elkerülhető lett volna ez a háború, ha nem engedi Európa ezt a társulatot Ukrajna élére.

Csak a baj az, hogy ezt a társulatot szerették volna mindig is, ezért támogatták, vagyis folyamatosan szították a feszültséget, csak nem gondolták, hogy elpattan a húr Putyinnál.

Putyin pedig úgy gondolta, ha a nyugat bárhol háborúzhat a világon, hogy a neki nem tetsző “rezsimeket” leválthassa, akkor ő, mármint Putyin miért nem háborúzhatna ott, ahol úgy érzi, hogy vezetőváltásra van szükség több Oroszországot érintő okból is.

Gyűlölöm a háborút.

Bármelyiket.

… de ennél is jobban az ostoba, képmutató embereket.

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑