Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2014. 10. 21.

Angliában halálbüntetés vár a visszatérő terroristákra

2014. 10. 21.

Több száz brit állampolgár harcol az Iszlám Állam soraiban, akik átverve érzik magukat.

A terrorista szervezethívó szavára Angliából több százan indultak útnak, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz. A fiatalok többsége bevándorlók leszármazottjai, de akadnak bőven angol ifjak is, akiket megtévesztettek és a „dzsihádot” választották.

Egy százfős többségében brit állampolgársággal rendelkező fegyveres alakulat szakad ki és dezertált az IÁ soraiból, mert elegük lett a sok kegyetlenségből, amit elmondásuk szerint nem akartak végrehajtani csak rájuk erőltettek és mivel féltették az életüket ezért kényszerből megtették.

Egyikük azt mondta, hogy becsapva érzi magát ő egy vallásos ember és egy vallásos országban akart élni, de az Iszlám Állam csak a gyilkolásról és a pénzről szól.

A csapatnak sikerült Irakból megszöknie és most illegálisan török területeken tartózkodnak, már teljesen civilként. Félnek visszatérni hazájukba, mert tartanak következményektől.

Középkori törvényt alkalmazna a külügyminiszter

A napokban Philip Hammond brit külügyminiszter megfenyegette állampolgártársait, hogy középkori törvényeket fog használni azok ellen, akik elismerik az Iszlám Államot vagy már az oldalukon harcolnak.

III. Edward király idejében 1351-ben született az a törvény, ami az hazaárulókra vonatkozik. Ez a törvény a mai napig életben van és halálbüntetéssel sújtja azokat, akik a brit korona ellen tesznek.

Az Iszlám Állam soraiban harcolni kimeríti a hazaárulás vétségét. Ez a hatályos régi törvény sokkal alkalmasabb, mint az új terrorizmus elleni harc. – mondta Philip Hollobone brit parlamenti képviselő.

brith isis

A bevándorlók lojalitása egy angol plakát szerint

 

Az angol titkosszolgálat szerint 1500 fölé emelkedett azok britek száma, akik Irakban és Szíriában fegyveres csoportok közé álltak. A szigorítások miatt akár az öszeset is kivégezhetik, ha hazatérnek. Angliában legutoljára hazaárulás vádjával 1946-ban végeztek ki embert, aki a Harmadik Birodalomnak kémkedett.

Aki másnak vermet ás…

Charles Hoiberg volt brit titkosszolgálati tiszt szerint az egész egy színjáték. Az IÁ szervezetet a brit és amerikai titkosszolgálatok hívták életre az öböl menti arab országok finanszírozásán keresztül.

brit hoibeng

Charles Hoiberg volt brit titkosszolgálati tiszt

Ez az igazság. Támogatták a terrorszervezetek megerősödését Líbiában, Szíriában és Irakban.  Ezzel akarták megdönteni a térség rendszereit, későbbiekben a  terrorizmus elleni harc jegyében  ürügyként felhasználni a terrorszervezeteket  a katonai beavatkozásra. De a fagyi visszanyalt. Az életre hívott gyilkoló gépek a saját gazdájukra támadhatnak. – mondta Hoiberg a Russia Todaynak adott interjúban.

orientalista.hu    Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑