Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2016. 03. 19.

Anonymous-polgárháború robbant ki Trump miatt

2016. 03. 19.

Az Anonymous hacker-csoport egy része dzsihádot hirdetett Donald Trump ellen, de nem mindenki ért egyet ezzel.

10 nappal azután, hogy az Anonymous egyik hackere youtube-ra feltöltött videójában Donald Trump republikánus elnökjelölt elleni totális háborúra szólította fel hackertársait, egy újabb videó jelent meg, amelyben az akció leállítását kezdeményezik.

Mivel az Anonymous egy anarchista szerveződés, ezért nincsenek központilag meghatározott céljaik, és a különböző akcióik (pl. a szcientológiai egyház vagy az Iszlám Állam ellen) teljesen spontán szerveződnek. Eddig azonban nem volt olyan kezdeményezés, amely ilyen nyílt törésvonalat jelentett volna.

A Business Insider értesülései szerint a Trump-ellenes offenzíva #OpTrump nevű chatszobájában is elszabadultak az indulatok. Az egyik hacker azt vetette fel, hogy Trumpnak is joga van a szólásszabadsághoz, míg egy másik azzal támadta, hogy Trump a rasszizmus előretörését okozza, és Hitlerhez hasonlította.

Az ideológiai nézeteltérések mellett vannak, akik technikai alapon ellenzik az akciót. Az eredeti, Trump elleni fellépésre buzdító videóban túlterheléses támadást javasoltak Trump honlapja ellen, de mások ezt nem tartják igazi hackelésnek, és véleményük szerint nem is lenne igazán hatásos. Helyette inkább bizalmas információk kiszivárogtatását tartanák igazán ártalmasnak.

Csütörtökön egy újabb videó jelent meg youtube-on, ahol az Anonymous hackerei Donald Trump állítólagos telefonszámát és társadalombiztosítási számát tették közzé.

„Tégy vele, ahogy akarsz, de tudd, hogy felelős vagy a saját tetteidért” – hangzik a videóban.

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑