Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 02. 26.

Assad elnök az szíriai konfliktus kezdete óta először látogatott Teheránba (képek, videó)

2019. 02. 26.

Február 25-én Bashar Al-Assad szíriai elnök Teheránba érkezett ahol találkozott Sayed Ali Khamenei ajatollahhal, az iráni iszlám forradalom vezetőjével, valamint Rouhani iráni elnökkel. Ez volt az első ilyen látogatás a szíriai fegyveres konfliktus kirobbanása óta.

A találkozó alatt Assad elnök köszönetét és tiszteletét fejezte ki Iránnak mindazért amit a szíriai konfliktus alatt tett. A szíriai elnök kijelentette, hogy ez idő alatt erős kapcsolat alakult ki a két nép között és ez a fő oka annak, hogy Szíria és Irán szembe tud szállni az ellenséges államok által okozott kihívásokkal.

Khamenei imám azt mondta Assad elnökre utalva, hogy a szíriai elnök ellenállásának köszönhető az, hogy az Egyesült Államok zsoldosai kudarcot vallottak Szíriában.

Khamenei imám azt is kijelentette, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság továbbra is támogatja Szíriát és a szíriai népet. Továbbá megjegyezte, hogy:

,,Az ütköző zóna, melyet az Egyesült Államok kíván létrehozni Szíriában egy veszélyes próbálkozás melyet kategorikusan elutasítunk és kiállunk ellene.,,

.

Khamenei imám az arab világ hősének nevezte a szíriai elnököt aki által az ellenállás új erőre kapott a térségben. Irán pedig továbbra is támogatni fogja a szíriai népet és az ellenállás mozgalmát.

Hassan Rouhani iráni elnök pedig a találkozó során kijelentette, hogy országa készen áll részt vállalni Szíria újjáépítésében és a szabilitás fenntartásában. Szerinte ez a találkozó jó példa arra, hogy Damaszkusz és Teherán között jelentős kötelék alakult ki a most is zajló konfliktus során és ez a kötelék tovább fog erősödni.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑