Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 02. 16.

Assad: nem tudjuk alkalmazni a Korán tanításait, anélkül hogy megértsük az élet filozófiáját

2017. 02. 16.

A szíriai elnök dr. Bashar Al-Assad hangsúlyozta a kiegyensúlyozott vallási diskurzus fontosságát, mondván, lehetetlen megérteni a Koránt és alkalmazni a tanításait, az élet filozófiájának megértése nélkül.

Assad február 15.-én szerdán egy vallási ifjúsági csoporttal való találkozása során szólalt fel. A szíriai elnök szerint a legfontosabb dolgok egyike, amiben a csapatnak fejlődnie kell az a terminológia újraformálása, a téves eszmék kijavítása az igaz vallás terjesztésének céljával, a szélsőségekkel szemben – írja a Russia Today.

Rámutatott arra, hogy a háború, ami Szíriában dúl, az az elme háborúja. Továbbá hangsúlyozta, hogy a jövő Szíriája felé vezető úton, a döntés minden egyes lépésről a szíriai emberek kezében van.

Assad nyilatkozatai az astanai és a genfi béketárgyalások újabb fordulója előtt hangoztak el, ahol megvitatják az új szíriai alkotmány tervezetét. A jelenlegi szíriai alkotmány ugyanis nem teszi lehetővé a nem muszlim vallásúaknak, hogy induljanak az elnöki választásokon.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑