Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2016. 03. 11.

Az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozót is bevethetik az oroszok Szíriában

2016. 03. 11.

A jelenleg javítódokkban veszteglő óriás a Földközi-tenger szíriai partvidékén tartózkodó orosz vízfelszíni egységek zászlóshajójaként teljesíthet majd szolgálatot, és ha már ott tartózkodik, új MiG-29-eseit is kipróbálnák harci körülmények között. – közölte az aerotech.hu

A Kuznyecov már 2015-ben is több hónapot a javítódokkban vesztegelt, és a hírek szerint az idei év első néhány hónapját is a murmanszki hajógyárban tölti, hogy megteremtsék rajta az új MiG-29K/KUB vadászbombázók üzemeltetésének feltételeit, illetve ismételten bevethetővé varázsolják a sok problémával küszködő úszó szerkezetet.

Az Admiral Kuznyecov részleges modernizációjával kapcsolatban korábban már nyilatkozott a hajó kapitánya is és ő említette a haditengerészeti Fulcrumok hajóra történő telepítését.

Az új hajófedélzeti MiG-29-esek nélkül egyébként nem is lenne sok értelme a hajót bevonni a szíriai hadműveletekbe, hiszen az eddig rajta szolgált Szu-33-asok igencsak korlátozott földi célok elleni kapacitással rendelkeznek.

Használható repülőgép-hordozó hajó híján az orosz pilóták a hajó földi szimulátor központjában készülhetnek a szíriai bevetésre: az Azovi-tenger partján lévő Yeysk város mellett nemrég készült el az a létesítmény, ahol megtalálható az Admiral Kuznyecov orosz-, illetve a Vikramaditya indiai repülőgép-hordozókon használatos, a repülőgépek elrugaszkodását segítő ugrósánc, továbbá a leszálló vadászgépek megfogására szolgáló fékező drótkötélrendszer, melyek segítségével a pilóták gyakorolhatják a fel és leszállást.

A MiG-29K 941-es oldalszámú prototípusával tesztelik a yeyski komplexumot

Az új beton még rettenetesen porzik a gép sugárhajtóműveitől

Erre kell felkészülniük a szárazföldi szimulátorközpontban a haditengerészeti pilótáknak: MiG-29-esek a Vikramaditya fedélzetén

Orientalista.hu – aerotech.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑