Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 01. 20.

Az alelnök, a Rothschild és a médiamágnás biznisze a Golán-fennsíkon

2015. 01. 20.

Izrael megkezdte a megszállt Golán-fennsík  olajmezőinek a kifosztását.

Izrael több mint egy éve kötött megállapodást a Halliburton energiavállalattal, hogy az 1967-ben megszállt Golán-fennsíkon felfedezett olajmezőket kitermelje.

Mivel Szíria a saját háborúját vívja  idestova négy éve a világ minden tájáról érkező terroristák ellen, ezért Izrael úgy döntött eljött az idő, hogy a kitermelés fizikailag is elkezdődjön.

Richard Bruce „Dick” Cheney volt amerikai alelnök (Halliburton energiavállalat elnöke és vezérigazgatója), Jacob Rothschild és Rupert Murdoch  médiamágnás cégtulajdonos társaival együtt kapták meg az engedélyt Izraeltől hogy az Izrael által megszállt  és 1981-ben annektált  Szíriához tartozó fennsíkon olajkitermelésbe kezdjenek.

Az izraeliek hivatalos adatot nem közöltek, hogy a feltárások során mekkora olajmezőket találtak, de talán nem véletlenük  hiszen az ENSZ határozatok alapján, a cionista államnak nincsen joga a Golán-fennsík ásványkincseihez.

Izrael aggodalommal figyeli a szíriai eseményeket. Az elmúlt fél évben a kormányerők nagy területeket szabadítottak fel az ország déli részén.  A fennsík kifosztási így veszélybe került. Ennek okán Izrael már többször hangoztatta, hogy a Golán-fennsík határán egy puffer zónát  kell létrehozni ahonnan a vahabita fegyveres csoportok bázisokat tudnának létrehozni. Emellett Izrael  nyíltan támogatja az Al-Kaida szíriai ágát a Nuszra Frontot, akik a kormányerők ellen harcolnak.

orientalista.hu  Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑