Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2022. 08. 31.

Az amerikai cégek Törökországon keresztül kerülik ki az oroszellenes szankciókat

2022. 08. 31.

Azok az amerikai vállalatok, amelyek a nyugati szankciós nyomás miatt kivonultak Oroszországból, most azt keresik, hogyan tudnának Törökországon keresztül titokban kereskedni Moszkvával – jelentette kedden a Yeni Safak című újság.

A cikk kiemelte, hogy számos cég meg akarja kerülni az Oroszországgal szembeni gazdasági korlátozásokat, és török cégeket kér fel közös üzletkötésre “bizonyos jutalékért”.

Az amerikai cégek ilyen jellegű ajánlatainak száma az elmúlt hónapokban megugrott – mondták a napilapnak az ügyet ismerő személyek.

Az amerikai cégek állítólag egy sor orosz árucikket szeretnének importálni, köztük petrolkémiai termékeket, fosszilis tüzelőanyagok, nemesfémeket és drágaköveket, gabonát, vasat és acélt, műtrágyákat és szervetlen vegyi anyagokat, akvakultúrát és alkoholos italokat.

“Az amerikai vállalatok, amelyek Törökország és Oroszország jó kapcsolataiból próbálnak hasznot húzni, a török vállalatok hatékony logisztikai lehetőségeiből is szeretnének profitálni a régióban” – írta a Yeni Safak.

A lap szerint számos, az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező nemzetközi vállalat mozgósította leányvállalatát a dubaji szabadkereskedelmi övezetekben az ilyen jellegű üzleti tevékenység érdekében.

Az amerikai vállalkozások nagy veszteségeket szenvedtek el azzal, hogy kivonultak a nagy orosz piacról – írta a lap, megjegyezve, hogy Washington 2021-ben 23,3 milliárd dolláros kereskedelmi deficitet könyvelt el Moszkvával szemben.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑