Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 10. 15.

Az amerikai kormány tudja, hogy a szövetségeseik pénzelik az Iszlám Államot

2016. 10. 15.

A Wikileaks által a közelmúltban nyilvánosságra hozott e-mailek szerint az Egyesült Államok kormánya tisztában volt vele, hogy az Iszlám Államot a szaúdiak és Katar is támogatja.

Ez John Podesta, aki akkoriban Obama tanácsadója volt, és Hillary Clinton kiszivárgott levelezéséből derült ki.

Csak zárójelben, mainstream híroldalak a hazai oldalakkal együtt (az MTI nyomán) elsősorban Podesta kijelentésére koncentrálnak, arra, hogy a kiszivárogtatás az oroszok műve.

Oroszország állhat a WikiLeaks hétfő óta zajló újabb kiszivárogtatási hulláma mögött – jelentette ki kedd este John Podesta, az amerikai demokraták elnökjelöltjének, Hillary Clintonnak kampányfőnöke. –

Oroszország állhat az új WikiLeaks-kiszivárogtatás mögött? – 168 óra

Ez egyszerűen a figyelem elterelése a levelek tartalmáról.

Továbbá a cikkek olvasásakor úgy is tűnhet, mintha esetleg csak Hillary Clinton fejéből pattant volna ki a szaúdi-ISIS kapcsolat, miközben Clintonné amerikai és nyugati hírszerzési ügynökség információira hivatkozik.

a jobboldali Daily Caller című lap a Clinton Iszlám Állam ellen kidolgozott tervét tartalmazó levéllel foglalkozik, utalva arra az állításra a levélben, amely szerint a dzsihadista terrorszervezetet Szaúd-Arábia és Katar finanszírozhatja. –

Szivárogtatott a Wikileaks: Clinton szerint a szaúdiak pénzelhetik az IÁ-t – ATV

És a feltételes mód sem stimmel. Az e-mailben Hillary nem feltételezi, hogy Szaúd-Arábia és Katar esetleg finanszírozhatja az Iszlám Államot, hanem titkosszolgálati információkra hivatkozva határozottan állítja.

Sőt, javasolja, hogy kezdjenek nyomást gyakorolni az ISIS-t támogató államokra.

While this military/para-military operation is moving forward, we need to use our diplomatic and more traditional intelligence assets to bring pressure on the governments of Qatar and Saudi Arabia, which are providing clandestine financial and logistic support to ISIL and other radical Sunni groups in the region. – Wikileaks

Miközben ez a katonai akció zajlik fel kell használnunk a diplomáciai és a hagyományosabb titkosszolgálati eszközeinket, hogy nyomást gyakoroljunk a szaúdi és katari kormányokra, amelyek titkos pénzügyi és logisztikai támogatást nyújtanak az Iszlám Államnak és más radikális szunnita csoportoknak a régióban. – Wikileaks

A dolog orwelli pikantériája, hogy Szaúd-Arábia és Katar nem csak a nyugati Iszlám Állam ellenes koalícióhoz csatlakozott, de a szaúdiak megcsinálták a saját anti-ISIS koalíciójukat is.

Theresa May szeptember elején azzal védte az Egyesült Királyság fegyvereladásait a szaúdi rezsimnek, hogy Szaúd-Arábia az egyik legfontosabb partner a terrorizmus elleni harcban.

Barack Obama nemrégiben megvétózta azt a javaslatot, amelynek alapján a 2001 szeptember 11-én végrehajtott terrortámadások áldozatai beperelhették volna Szaúd-Arábiát.

A szaúdi diktatúra nem szerepel az USA terrorizmust támogató országokat nyilvántartó listáján.

A karikatúristák sajnos ebben az esetben is sokkal pontosabban tájékoztatnak, mint a maistream média újságírói.

Orientalista.hu – Politikai Ateista

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑