Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 05. 20.

Az amerikai-szaúdi koalíció civileket gyilkolt meg Jemenben, az áldozatok között orosz állampolgár is van

2019. 05. 20.

Az amerikai fegyverekkel ellátott szaúdi katonai koalíció gépei május 16-án több légicsapást is végrehajtottak a jemeni főváros Szanaa ellen.

A szaúdi katonai vezetők az Al-Arabiya csatornának azt nyilatkozták, hogy a légicsapásokat ,,legitim katonai célpontok ellen,, hajtották végre, vagyis katonai bázisok, lőszer raktárak és fegyvert gyártó üzemek ellen. A támadást bosszúnak szánták a legutóbbi jemeni drón támadások miatt, mely szaúdi olajipari létesítményeket vett célba.

A szaúdi koalíció szerint a légitámadás teljesen megfelelt a nemzetközi jognak, azonban helyi beszámolók szerint Szanaa sűrűn lakott területeit bimbázták.

Az Al-Masirah csatorna első beszámolói szerint a támadásnak 6 halálos áldozata és 72 sebesültje van. A sebesültek között pedig találtak két orosz állampolgárságú nőt is. A halálos áldozatok száma azóta növekedett.

.

Mohamed Abd Al-Salam, a jemeni tárgyalásokon résztvevő húszi delegáció vezetője elítélte a civilek elleni légitámadást és elmondta, hogy ez egy jó példája a szaúdi koalíció katonai és politikai kudarcának.

Az áldozatok magas száma egyre bonyolultabbá teszi a helyzetet Jemenben a szaúdi koalíció legfőbb támogatója, az Amerikai Egyesült Államok számára, mely még nem nyilatkozott a támadással kapcsolatban.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, South Front

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑