Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2018. 11. 30.

Az Egyesült Államok és az Al-Kaida egy csapatban játszik Jemenben

2018. 11. 30.

Az amerikai média rejtegeti az igazságot a jemeni háborúval kapcsolatban és próbálják elrejteni a valóságot az amerikai nép elől, vagyis azt, hogy az Egyesült Államok és az Al-Kaida ugyanazon az oldalon áll Jemenben. Rania Khalek, az RT.com tudósítója ezzel kapcsolatban készített egy műsort, hogy felnyissa az amerikai közvélemény szemét.

A Jemenben is jelem lévő Al-Kaida csoport (Al Qaeda in the Arab Peninsula- AQAP) ráadásul az Egyesült Államok szempontjából a legveszélyesebb csoport, hiszen folyamatosan készít elő támadásokat amerikai érdekeltségek ellen. Azonban az Egyesül Államok arab szövetségesei, élükön Szaúd Arábiával, együttműködnek a terrorista csoporttal és felhasználják őket a jemeni kormány és a jemeni szabadságharcos erők elleni harcra. Ezen kívül az Al-Kaida tagjai beléphetnek a szaúdi katonai koalíció fegyveres erőibe, hogy utánpótlásként szolgáljanak a Jemen elleni háborúban.

Az amerikaiaknak hosszú történelmük van a különböző radikális iszlamista szervezetek saját céljaikra történő felhasználásával kapcsolatban. A Muszlim Testvériséget használták fel a különböző baloldali kormányok ellen (Például egy Nasszer elnök elleni merénylethez Egyiptomban.) és ők képezték ki a mujahed csoportokat a Szovjetunió elleni harcra Afganisztánba. Később belőlük alakult meg az Al-Kaida. Jelenleg pedig fedezik a különböző terrorista csoportokat, és azokat a ,,kormány ellen harcoló felkelőként,, mutatják be Szíriában.

Azonban az amerikai közvélemény tudatlan azzal kapcsolatban, hogy az a terrorista csoport, melyet a legfőbb ellenségként kiáltottak ki 9/11 kapcsán, jelenleg az Egyesült Államok oldalán harcol Jemenben. Az amerikai média természetesen nem ad tájékoztatást ezzel kapcsolatban, és a Jemen ellen folyó háború körüli kérdéseket is évek óta kerülik. Főleg azokat a tényeket, hogy a szaúdi katonai koalíció kórházakat, iskolákat és esküvőket bombáz és akadályozza a jemeni nép élelmiszer utánpótlását.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑