Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 10. 23.

Az Egyesült Államok szerint ,,törvényes célpont,, volt a Deir Ezzorban lebombázott 70 civil áldozat

2018. 10. 23.

Az Egyesült Államok vezette katonai koalíció tagadja a vádakat, mely szerint civileket bombázott le a Deir Ezzor tartományban lévő Al-Sousa faluban. Szerintük ugyanis a lebombázott mecsetben szerintük az Iszlám Állam fegyveresei is jelen voltak és ezért az ,,legitim célpont,, volt.

A 70 civil akkor veszítette életét amikor múlt pénteken a koalíció gépei lebombázták az Al-Sousa faluban található Al-Osman mecsetet. A támadást rögtön a pénteki ima után hajtották végre amikor az emberek tömegesen mentek ki a mecsetből. Az áldozatok jelentős többsége nő és gyerek volt.

A jelentések szerint az amerikai légierő támadásában összesen 7, az Egyesült Államok által támogatott és pénzelt Iszlám Államhoz tartozó terrorista vesztette életét. Tehát lebombázták az általuk létrehozott terror szervezet tagjait és ehhez rajtuk kívül 70 civilnek meg kellett halnia.

Az Egyesült Államok hadereje természetesen elutasít minden felelősséget az esettel kapcsolatban és kijelentették, hogy nem ők tehetnek arról, hogy a terroristák mecseteket használnak parancsnoki központnak. Lehet, hogy talán nem kellett volna létrehozni, felfegyverezni és pénzelni az iszlám államot?

Orientalista.hu – Al-Isfahani Forrás: SMMSYRIA

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑