Diplomácia

2016. 01. 02.

Az Egyesült Államok új szankciókat tervez Irán ellen

Az Egyesült Államok új szankciókat tervez Irán ellen, arra hivatkozva, hogy az Iszlám Köztársaság nem hagy fel ballisztikusrakéta-fejlesztési programjával – közölte az MTI.

iran_shihab_3_range_2

Az iráni Shihab 3 hatótávolsága

Amerikai sajtóértesülések szerint Barack Obama elnök kormányzata nemzetközi vállalatokat és magánszemélyeket érintő új szankciókat készít elő Irán ellen.

A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a szankciók várhatóan mintegy tizenkét olyan céget és személyt érintenek Iránban, Hongkongban, valamint az Egyesült Arab Emírségekben, akik a gyanú szerint részt vettek az iráni ballisztikusrakéta-fejlesztési programban. Amerikai kormányzati tisztségviselők szerint az amerikai szövetségi pénzügyminisztériumnak joga van feketelistára tenni rakétafejlesztési programban részt vevő iráni vállalatokat.

“Már jó ideje vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy intézkedéseket vezetünk be Irán ellen, mert tetteivel, köztük az október 10-ei rakétakísérlettel, állandó aggodalmat kelt bennünk” – jelentette ki a konzervatív lapnak nyilatkozva egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő. Hozzátette, hogy Washington más lehetőségeket – diplomáciai egyeztetéseket is – mérlegel a nemzetbiztonsági érdekeivel összhangban.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑