Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 01. 02.

Az Egyesült Államok új szankciókat tervez Irán ellen

2016. 01. 02.

Az Egyesült Államok új szankciókat tervez Irán ellen, arra hivatkozva, hogy az Iszlám Köztársaság nem hagy fel ballisztikusrakéta-fejlesztési programjával – közölte az MTI.

iran_shihab_3_range_2

Az iráni Shihab 3 hatótávolsága

Amerikai sajtóértesülések szerint Barack Obama elnök kormányzata nemzetközi vállalatokat és magánszemélyeket érintő új szankciókat készít elő Irán ellen.

A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a szankciók várhatóan mintegy tizenkét olyan céget és személyt érintenek Iránban, Hongkongban, valamint az Egyesült Arab Emírségekben, akik a gyanú szerint részt vettek az iráni ballisztikusrakéta-fejlesztési programban. Amerikai kormányzati tisztségviselők szerint az amerikai szövetségi pénzügyminisztériumnak joga van feketelistára tenni rakétafejlesztési programban részt vevő iráni vállalatokat.

“Már jó ideje vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy intézkedéseket vezetünk be Irán ellen, mert tetteivel, köztük az október 10-ei rakétakísérlettel, állandó aggodalmat kelt bennünk” – jelentette ki a konzervatív lapnak nyilatkozva egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő. Hozzátette, hogy Washington más lehetőségeket – diplomáciai egyeztetéseket is – mérlegel a nemzetbiztonsági érdekeivel összhangban.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑