Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 08. 16.

“Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma szerint…”

2018. 08. 16.

A Jemen ellen folytatott, szaúdi vezetésű agresszió során, augusztus 9-én egy légi támadást hajtottak végre, amelyben meghalt 43 fő polgári személy és 63 fő megsebesült. Közöttük 29 fő gyermek halt meg és 30 fő gyermek sebesült meg.

A légi csapás egy iskolabuszt ért, ami a szaúdi vezetésű koalíció szerint jogos volt, azt mondva, hogy “legitim katonai műveletről” volt szó, miután azt állították, hogy a jemeni ellenállás gyerekeket képez ki a háborúban harcolni.

Szóval alapvetően jogosnak tartanak célba venni egy iskolabuszt és erre senki nem kapta fel a fejét a “szabad világban.”

Ami inkább zavaróbb és érdekesebb volt, a Pentagon nyilatkozata, ahol az mondták:

“Soha nem tudhatjuk meg, hogy a felhasznált bombát az USA adta-e el nekik.”

Egy pillanatra gondolkodjunk el ezen; az egész öböl-térség országainak legfőbb fegyver és lőszer szállítója nem tudja, hogy a bombáit használták-e egy ott zajló háborúban, ahol ezt tényt már korábban dokumentálták?!

Ezek ugyanazok az személyek, akik azt állították, hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak és megöltek másfél millió irakit ezért a hazugságért, ezután pedig elősegítették az ISIS terrorszervezet létrejöttét a hátrahagyott hatalmi vákuummal.

Ezek ugyanazok a személyek, akik kevesebb, mint 24 óra alatt megállapították, hogy Szíria “vegyi harcanyagokat” használt.

Ezek ugyanazok a személyek, akik elmondásuk szerint 115 darab rakétát/robotrepülőgépet lőttek ki Szíriára és csodával határos módon csak négy épületet romboltak le a felszínen, amelyek közöl három üres volt és nem védett és egyetlen földalatti bunkert sem találtak el.

Ugyanezek a személyek, akik azt állították, hogy a Szíriai Légierő 75 százalékát megsemmisítették.

Előre egészen eddig a pontig, bármilyen érv, ami ezekkel a szavakkal kezdődik: “Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma szerint…” MIND HIBÁS ÉRVELÉS!

A Syrian Arab Army oldal bemutatott egy képet USA gyártmányú és a szaúdiak által felhasznált CBU-58A/B légi bombákról, amik a jemeni háborúból kerültek elő.

Egy bomba 650 darab résztöltetet tartalmaz, mindegyikben 5 grammos titán elemek vannak, gyújtó funkcióval gyúlékony célok ellen. Ez a kazettás bomba élőerő és könnyen páncélozott katonai járművek ellen alkalmazható. A bombatest 650 darab baseball labda méretű résztöltetet fog össze, amelyek széles sávban szóródnak szét a célterület felett.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑