Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2015. 10. 28.

Az egyiptomi fiatalok bojkottálják a választást

2015. 10. 28.

Egyiptomban kedden a parlamenti választások első szakaszának második fordulóját tartották. Most is kevesen mentek el szavazni, a z egyiptomi fiatalok távol maradtak a választásoktól.

A parlamenti választások első szakaszában több mint 200 egyedi mandátum esetében egyetlen jelölt sem kapta meg a voksok felét a múlt heti szavazáson. Ezért a választókörzetek többségében második fordulót tartottak. A részvételi arány most is jelentősen alacsony volt alig érte el a 25 %-ot.

A fiatalok nem mennek el szavazni. Az elmúlt 4 évben ez a harmadik rendszer az országban és most tartanak másodjára parlamenti választásokat, Viszont a politikai pártok és közszereplők nem változtak. A fiatal egyiptomiak már unják a választásokat, főleg, hogy egyik politikai tömörülés sem tud alternatívát biztosítani a társadalmi problémák megoldásának.

A fiatalok szerint a mostani jelöltek nem tudnak meggyőző jövőképet nyújtani az embereknek. Az egyiptomiak több munkahelyet, igazságos szociális rendszert követelnek.

Az emberek idegenkedése a politikától rávilágít az ország mély problémáira. Egy gyenge parlament azonban nehezen tudja képviselni a többség érdekét.

A választásokat több független nemzetközi szervezet is megfigyeli, eddig apróbb szabálytalanságokon kívül mást nem tapasztaltak.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

,
Back to Top ↑