Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 08. 20.

Az Emirátusok gyerekeket toboroz a megszállt jemeni területeken

2020. 08. 20.

Hétfőn jemeni helyi információkra hivatkozva jelent meg egy írás az Uprising Today híroldalon, mely szerint az Egyesült Arab Emirátusok 18 év alatti fiatalokat toboroz a megszállt jemeni területeken.

Az információk szerint az Emirátusok által működtetett ,,Khalifa Foundation,, kiképző tábort tart fent a megszállt Socotra szigeten.

Az alapítvány által kihelyezett plakátokon és reklámfelületeken 18 év alatti fiatalokat toboroznak ingyenes kiképzésre. A kiképzést Ukrajnából, Olaszországból és Szudánból érkezett katonai szakértők bonyolítják le.

A helyi szülők aggódva figyelik ezt a toborzó tevékenységet hiszen szerintük az Emirátusok csupán ezekből a fiatalokból szeretne hozzá hű milíciákat létrehozni a megszállt Socotra szigeten.

Az Emirátusok által támogatott ún. ,,Déli Átmeneti Tanács,, ellenőrzi Hadeboh városát, a Socotra sziget fővárosát, hiszen onnan már elűzték a szaúdiak által támogatott Hadi-kormány képviselőit.

A héten az Emirátusok több tucat zsoldost hívott a szigetre Dhalea és Yafaa városokból a Hadramaut kormányzóságban lévő Al-Shihar kikötőjébe. Ezeket a zsoldosokat azután a Socotra szigeten lévő egyik haditengerészeti bázisra. Az Emirátusok és Izrael között létrejött békeegyezmény után ráadásul a helyi információk szerint Izrael is haditengerészeti bázist akar létrehozni a szigeten.

Az épülő izraeli bázishoz ráadásul az Emirátusokhoz tartozó Khalifa Foundation szállítja a felszerelést Socotra szigetére.

Az eszközöket az izraeli Mamtam bázisról szállítják ahol az izraeli haditengerészet kommunikációs központja is található.

A felszerelést már elszállították Abu Dhabi kikötőjében ahonnan várják a Socotra szigetre történő szállítást.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑