Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2020. 06. 20.

Az Emirátusok nyitna Szíria felé, ezért Washington megfenyegette

2020. 06. 20.

Az Egyesült Államok szíriai ügyekért felelős különmegbízottja, James Jeffrey figyelmeztette az Egyesült Arab Emirátusokat, hogy szankciókkal kell szembenézniük ha továbbra is támogatják Szíriát.

Jeffrey egy pénteki sajtótájékoztatón jelentette be az Emirátusokkal szembeni szankciók lehetőségét az új amerikai törvény, a ,,Caesar Act,, értelmében, mely alapján az amerikai kormány szankciókkal sújt bármely országot amely kereskedni mer Szíriával. Vagyis az amerikaiak mondanák meg a világ összes országának, hogy kivel kereskedhetnek és kivel nem.

Az amerikai különmegbízott azt is elmondta, hogy az Emirátusok vezetői jól tudják, hogy az Egyesült Államok ellenzi azt, hogy Abu Dhabi helyre kívánja állítani jó kapcsolatait Damaszkusszal.

Az Emirátusok ugyanis újra meg fogja nyitni nagykövetségét Damaszkuszban. Erre az amerikai politikus úgy reagált, hogy:

,,Ők egy független ország, meghozhatják ezt a döntést. Azonban mi világossá tettük számukra, hogy ez egy nagyon rossz ötlet.,,

Szerinte ez a lépés ugyanis nem segíti elő az ENSZ Biztonsági Tanács erőfeszítéseit a szíriai konfliktus lezárására. Jeffrey azonban arra nem tért ki, hogy vajon az segíti e az ENSZ BT erőfeszítéseit, hogy a konfliktus kezdete óta az Egyesült Államok terror szervezeteket támogat, melyekkel évek óta meg kívánja dönteni a legitim szíriai kormányt.

Az ún. ,,Caesar Act,, kihirdetése óta ez Washington második fenyegetőzése. Elsőként meg szerdán jelentették be, hogy szankciókat vezetnek be 39 szíriai állami vezetővel szemben, akik között van Bashar Al-Assad elnök és a felesége is.

Az amerikaiak szerint mindenki ,,fekete listára,, kerül aki bármiféle szerződést köt ezekkel a személyekkel. Ráadásul pénzügyi szankciókkal sújtják őket a világ valamennyi országában.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑