Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2014. 12. 21.

Az ENSZ sürgeti Izraelt, hogy fizessen környezetszennyezésért 850 millió dollárt Libanonnak

2014. 12. 21.

Az ENSZ határozatot fogadott el, amelyben felszólította Izraelt, hogy környezeti katasztrófa okozásáért fizessen Libanonnak 850 millió dollárt.

A nem kötelező erejű állásfoglalást 170 ország szavazta meg, a biztosan az apacs törzsi tanács, és nem a cionista lobbik irányította USA szokás szerint Izrael mellett szavazott.

Tel Aviv háborút indított Libanon ellen 2000-ben és 2006-ban. Mintegy 1200 libanonit, döntő többségükben civileket öltek meg a 33-napos háborúban, 2006.

Izraeli harci gépek szétlőtték a libanoni olajtároló tartályokat, emiatt a az egész libanoni partvidéken vissza nem fordítható környezetszennyezést okoztak.

Mindkét háborúban azonban a libanoni Hezbollah ellenállási mozgalom legyőzte az izraeli hadsereget, és a Tel Aviv kénytelen volt visszavonulni anélkül, hogy elérte volna gyarmatosító céljait.

Hezbollah azt mondta, a mozgalom mind a képesség és a bátorságot, hogy megvédje Libanon és hogy a rakéták kész a sztrájk bizonyos célokat magában Izraelben önvédelemből, ha Tel Aviv indít támadást.

hunhir.info

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑