Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 06. 09.

Az ENSZ szerint gyermekeket ölni nem bűn – ha az nemes cél érdekében történik

2016. 06. 09.

2015 szeptemberében az ENSZ Kafkát megszégyenítő húzással Szaúd-Arábiát bízta meg az Ember Jogi Tanács egyik bizottságának vezetésével. Ennyi erővel művelődési és közoktatási miniszterré lehetne kinevezni Fekete Pákót.

Az ENSZ mindezt csupán néhány nappal azután lépte meg, hogy Jemenben a szaúdiak lebombáztak egy lagzit.

A szúdiak emberjogi hozzáállása még a jemeni násznép vérbefojtása nélkül is minimum érdekes. A nők egy hajszálnyival érnek kevesebbet a kecskéknél, lefejezéskultúrában pedig legfeljebb csak az Iszlám Állam versenyképesebb náluk.

Ja igen, az az Iszlám Állam amit Joe Biden szerint a szaúdiak is támogatnak.

Az ENSZ nemrég hozta nyilvánosságra a jelentését Children and armed conflict címmel. A jelentés a különböző fegyveres konfliktusokban a gyermekeket ért atrocitásokkal foglalkozik.

A végén van egy lista azokról a felekről akik gyermekeket rabolnak, soroznak, erőszakolnak, ölnek, csonkítanak, illetve iskolákat, kórházakat támadnak.

A jemeni konfliktusban való részvétele miatt Szaúd-Arábia is felkerült a gyermekmészárosok listájára.

Persze a szaúdiaknak ez egyáltalán nem tetszett, és azonnali helyreigazítást követeltek. Szerintük ugyanis “mindenki láthatja, hogy a koalíció nemes feladatot hajt végre a jemeni emberek érdekében”.

Ban Ki-moon pedig úgy döntött, hogy a “pontosság” fontossága miatt a koalícióval közösen felülviszgálják majd a tényeket, de addig is leveszik a szaúdiakat a gyermekgyilkosok listájáról.

Ügyes kis pincsi ez a Ban Ki-moon, nem?

Orientalista.hu – Sorkoz.blog.hu Politikai Ateista

Megosztom:

,
Back to Top ↑