Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 12. 29.

Az ENSZ újabb terroristákat evakuálhatott Szíriából

2015. 12. 29.

ENSZ közvetítéssel újabb terroristák távozhatnak Szíriából. Most az Iszlám Állam terrorszervezet helyett Törökország fogadja be az evakuált terroristákat és családtagjaikat.

 Damaszkusz tartományhoz tartozó a libanoni határhoz közeli Zabadani városból közel 130 sebesült terrorista és családtagjai távozhatnak Libanonon keresztül Törökországba.

Az ENSZ közvetítésével létrejött megállapodást értelmében Zabadaniból a libanoni Vöröskereszt és a Vörös Félhold Bejrútba viszi a terroristákat, majd Törökországba utaznak tovább.

zabadani 2

Zabadani városa

A szíriai kormány hozzájárult az evakuáláshoz viszont szigorú feltételeket szabott. Zabadaniban rekedt terroristákkal hat hónapra tűzszünetet kötöttek, viszont addigra minden fegyveresnek el kell hagynia a várost.

Idleb tartományban a főként síiták lakta Kafarja és Al-Foua körbezárt településből Damaszkusz kiürítheti a települések civil lakosságát, és szintén hat hónapos tűzszünetben egyeztek meg a felek. A két síita település lakosságát Zabadani terroristák evakuálásával egy időben kezdték meg.

December 24-én az ENSZ közvetítésével több, mint 4000 terrorista és családtagjaik evakuálása történt, meg akik az Iszlám Állam terrorszervezet szíriai főhadiszállása felé menekültek.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑