Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2021. 11. 19.

Az EU elkötelezte magát a palesztin menekültek támogatása mellett

2021. 11. 19.

Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselője, Várhelyi Olivér, a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos közös nyilatkozatot írt alá az ENSZ Palesztin Menekültekkel Foglalkozó Segélyezési és Munkaügyi Hivatalának (UNRWA) a 2021-2024-es időszakra vonatkozó uniós támogatásáról – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

A felek közötti megállapodás megújítására az EU és az UNRWA közötti partnerség 50 éves jubileuma alkalmából került sor. A közös nyilatkozatban az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy továbbra is pénzügyileg támogatja az UNRWA-t “a korábbi évekhez hasonló szintű összegekkel”.

Az ENSZ-szervezet humanitárius segítségnyújtása egyebek között több mint félmillió gyermek minőségi oktatását és 3,5 millió beteg számára nyújtott egészségügyi alapellátást foglalja magában.

Josep Borrell főképviselő, a közös nyilatkozat aláírásakor elmondta: “az UNRWA-nak nyújtott támogatásunk kulcsfontosságú eleme annak a stratégiánknak, amely a térség biztonságát, stabilitását és fejlődését hivatott előmozdítani, és hozzájárul az izraeliek és a palesztinok közötti tartós béke elősegítéséhez is”.

Az Európai Unió és az UNRWA 1971 óta stratégiai partnerséget tart fenn, amelyet az a közös cél vezérel, hogy támogassák a palesztin menekülteket, valamint hogy elősegítsék a stabilitást a Közel-Keleten. A partnerség lehetővé tette, hogy palesztin menekültek milliói részesüljenek jobb oktatásban, egészségesebb életet élhessenek, munkalehetőségekhez jussanak és javuljanak életkörülményeik, hozzájárulva ezzel az egész régió fejlődéséhez.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑