Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2016. 07. 12.

Az európaiak 60%-a szerint összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között

2016. 07. 12.

A Pew Research Center által végzett felmérés szerint az európaiak közel 60%-a úgy látja, hogy a bevándorlók számának növekedésével a terrorizmus veszélye is növekszik. A megkérdezettek fele a migránsokat gazdasági tehernek tartja.

A közvélemény-kutatást 10 európai országban végezték el, amelyekbe az EU lakosságának 80%-a tartozik. Németországban a megkérdezettek 61%-a tart a terrorfenyegetettség növekedésétől, Franciaországban azonban csak 46%.

A kelet-európai országok listavezetőek, a magyarok 76%-a lát összefüggést a terror és a migránsok között, a lengyeleknél 71%.

A felmérés szerint a magyaroknál 82%, a görögöknél 72%, a lengyeleknél 75% gondolja úgy, hogy a bevándorlók terhet jelentenek az őket befogadó ország gazdaságára. A németeknél ez az arány csak 31%. Németország és Svédország az egyetlen olyan európai országok, ahol a lakosság több mint fele szerint az ország gazdaságára nézve pozitív a bevándorlás.

Ugyanakkor még a németek és a svédek többsége is úgy látja, hogy a muszlimok nem tudnak egykönnyen beintegrálódni az európai társadalomba

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

,
Back to Top ↑